Съдят син, теглил неправомерно от дебитната карта на майка си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 29.11.2016
1074
Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 36-годишния Младен Хр., който използвал платежен инструмент - дебитна карта, без съгласието на титуляра. 

Подсъдимият за извършеното продължавано престъпление по член 249, ал. 1, предл. 1 от Наказателния кодекс е син на ощетената жена. 
 
За времето от 5 октомври до 6 октомври 2014 год. Младен Хр. успял да извърши три трансакции с дебитната карта на родната си майка. 

Пострадалата от действията на сина си жена открила липсата на пари в дебитната си карта на 4 декември 2014 г. и подала жалба в обслужващата я банка. След проверка по случая банката отказала да възстанови неправомерно изтеглената сума, тъй като тегленията били извършени с верен ПИН-код и с оригинална дебитна карта. 

Образуваното по случая досъдебно производство и назначената по него видео-техническа и лицево-идентификационна експертиза на записите от камерите установили, че извършител на престъплението е Младен Хр., син на пострадалата.

Ако бъде признат за виновен, Младен Хр., който е с чисто съдебно минало, може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на получената неправомерно сума.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).