Съквартирантката на Радостина е имала интимни отношения с Георги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:01 / 01.10.2009
1876
Съквартирантката на Радостина - Живка, е имала интимни отношения с единствения обвиняем за убийството на студентката Георги Цветанов, които обаче не са били сексуални. Те са продължили около седмица - две през 2008 година, но Живка не уточни кога точно. По същото време тя е живяла в друга квартира, до която Георги я е изпращал, но не е оставал да преспива, въпреки че я е молил за това. При раздялата двамата не са се карали и са запазили приятелски отношения.

Живка е станала съквартирантка на Радостина в апартамента на ул. „Мир" от октомври 2008. До деня на убийството Георги е гостувал веднъж в квартирата. При събиранията им в компания, подсъдимият е употребявал марихуана. Живка описва поведението на момчето към колегите и преподавателите му като арогантно и злобно.

В деня преди убийството Живка е отпътувала за Каварна, където живее. Пет дни след убийството - на 11 март, Живка е получила по skype съобщение от профила на Георги дали чата по skype може да се използва като веществено доказателство в съда. По същото време Георги е бил в ареста. Живка не е информирала разследването за тези съобщения. Тя разпечатала разговора на хартия преди две седмици, но го е показала на съда едва вчера, при започване на делото.

На въпрос на защитата дали е пращала съобщение на Георги по skype с текст: „Когато спа с мен бях добра, а вече не съм", тя отговори, че няма спомен.

Лекарят, който е прегледал Георги в Спешна помощ след убийството и преди да бъде арестуван, заяви, че подсъдимият е имал охлузвания на дясната ръка и прорезни рани на ръката и бедрото.

Биологичният материал, който е иззет от часовника на Радостина и под нейните нокти, съответства на нейното ДНК и на ДНК на Георги. За извършване на ДНК експертиза са били издадени две постановления с различни задачи, но е изготвена само една експертиза. При подготовката на ДНК изследването е изразходван целият отнет биологичен материал и затова няма как да бъде направена другата експертиза.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (148):
06.03.2013 4 г. от зверското убийство на Радостина
06.03.2012 Три години от зверското убийство на Радостина
06.03.2011 Две години от зверското убийство на Радостина
21.01.2011 Защитата обмисля искане за рестарт на делото "Радостина"
19.01.2011 Няма манипулиране на доказателства по делото на Радостина
19.01.2011 Таня Евтимова: Очаквам бащата на Георги да си подаде оставката
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).