Сърфист прекара един час в ледените води на Варненското езеро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
17:09 / 24.01.2011
4760
Сърфист прекара близо час в ледените води на Варненското езеро в неделния следобед. Хубавият по сърф-стандартите западен вятър на 23 януари събира почитателите на силните усещания на любимото им място до село Казашко.

Според свидетели 20-годишният сърфист се заплита в рибарски мрежи и пада във водата. Инцидентът е бил забелязан от хора на брега, които се обаждат на дежурния в Морския спасителен координационен център. Катерът на МСКЦ пристига за около 20 минути, спасителите успяват да извадят оборудването на момчето, което вече е успяло да излезе на брега.

По-късно той си прибира дъската и рига от Морска гара. "Лошо впечатление направи поведението на сърфистите, които бяха във водата. Видели са го, че бедства, но не са си направили труда да отидат да му помогнат... Добре, че е бил с хубав неопрен. Добре е в такова време да се къпа и с жилетка, най-добре е да бъде протекторна с плавучест", коментира сърфист от Варна.

Това е втори инцидент у нас с участието на сърфисти за по-малко от месец. На 31 декември 2010 г. екип на Гранична полиция-Бургас спаси двама братя на около 600 метра източно от плаж Харманите в Созопол. Според сърф-гилдията това са 51-годишните Чанко Чанков и Петър Ангелов.

Източник: nautica.bg

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).