Със скаутски празник във Варна ще бъде отбелязан световния ден на скаутското движение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:40 / 22.02.2017
1059
22 февруари e Световен ден на скаутското движение. Всяка година по този повод се организират много и най-различни инициативи по цял свят. Във Варна тази година "Младежки информационно-консултантски център - Варна" (МИКЦ Варна) и "Младежки информационно-консултантски център - Скаут" (МИКЦ Скаут) ще организират съвместен скаутски празник. 

Това ще се случи на 25 февруари (събота) от 11 ч. в Grand Mall. В рамките на инициаивата по интерактивен начин на младите хора ще бъде представено скаутствово. В специално изградени зони младите хора ще отговарят на въпроси в скаутска викторина и ще участват в игри развиващи творчеството, креативноста и уменията им за работа в екип. За участие в игрите предварително ще бъдат сформирани отбори (скаутски патрули). 

Всеки от тях ще получава определен брой точки при включване във всяка инициатива. В края на скаутския празник ще бъдат обявени победители и ще бъдат раздадени индивидуални и групови награди. В рамките на събитието ще се проведат и две работилници - работилница за мартеници и лего работилница. 

В събитието ще могат да се включат всички желаещи млади хора независимо дали са скаути или не. Специално участие ще вземат скаутски лидери и клубове от североизточна България, както и скаути от клуба на арменските скаути във Варна.
По време на събитието "МИКЦ Варна" и "МИКЦ Сакут" ще проведат своя изнесена приемна. На разположение ще бъдат консултантите на двете организации - психолог, консултант по темите личностно и кариерно развитие, младежко и социално предприемачество, реализиране на бизнес идея и стартиране на бизнес, доброволчество, реализиране на младежки инициативи и кампании, разработване и управление на проекти. 

Ще бъдат на разположение и два информационни щанда. На 25-ти февруари ще бъдат и представени предстоящите обучения и инициативи на младежкия център.
 
Скаутския празник се реализира с финансовата подкрепа на "Министерство на младежта и спорта" по "Национална програма за младежта", като част от проект "Младежки информационно-консултантски център - Варна" на сдружение "Младежки информационен доброволчески център". Събитието се осъществява в партньорство с "Организация на българските скаути", скаутски клуб "Морски вълк" и с любезното съдействие на Grand Mall- Варна, които безвъздмездно осигуряват място за провеждане на събитието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).