Със заповед подобряват организацията по съхранението на химически вещества

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:24 / 27.06.2008
755
Областният управител Христо Контров днес издаде заповед относно подобряването организацията по правилното и безопасно съхранение на  химически вещества и препарати в учебните заведения и химически лаборатории намиращи се на територията на област Варна. Повод за издаването на заповедта са и зачестилите инциденти с опасни химически вещества и препарати в учебни заведения и химическите лаборатории.

В документа се посочва, че кметовете на общините трябва да засилят контрола по спазване изискванията на Закона за защита от вредното въздействие на химическите вещества и препарати, като за целта със своя заповед назначат специализирани комисии за обследване и проверка на химическите кабинети на учебни заведения и химическите лаборатории действащи на териториите на общините. В комисиите трябва да се включат и инспектори по Гражданска защита, служба КОС към ОДП и РИОСВ.

При организиране на проверките трябва да се проконтролира точното спазване на ръководството за складиране на химическите вещества, като за резултатите от проверките, комисията трябва да състави протокол с констатации, предписания и срокове за изпълнения.

В заповедта се посочва още, че трябва да се организира своевременно класифициране на опасните химикали съгласно специфичните им опасности. Съответно излишните и с изтекъл срок на годност да се унищожат или депонират в складове от оторизирани за целта фирми.

Доклад за резултатите от проверката трябва да бъде представен от кметовете на общините до 15 август.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
От БАБХ погнаха заведенията по морето
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).