Със зрелищни демонстрации ВМС откриха новата учебна година във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:23 / 07.01.2020
1134
На 7 януари в пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се проведоха военни ритуали по повод тържествено откриване на учебната 2020 година и новия годишен цикъл на подготовка на военните моряци.

В пункт за базиране Варна строя на военните формирования бе приет от командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. След тържественото издигане на военноморския флаг военнослужещите и цивилните служители бяха поздравени от командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и от заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусенски.

Водосвет за здраве и успех бе отслужен от свещеник от Варненска и Великопреславска митрополия.

От борда на моторен катер "Васил Левски" представителите на медиите наблюдаваха епизоди от занятия по приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен способ, подготовка за бой и поход на военните кораби, развръщане на водолазен полигон и практически водолазни спускания, подготовка и спускане на телеуправляем подводен апарат "ПАП-104" за идентифициране и унищожаване на открити подводни обекти, борба с възникнал на кораба пожар, спасяване на пострадал при пожара човек и транспортирането му до УМБАЛ – Варна с използване на вертолет AS565MB "Пантер" от състава на Военноморските сили.

В Пункт за базиране Бургас началникът на щаба на флотилията капитан I ранг Велко Велков приветства личния състав и даде своята висока оценка за положените усилилия и постигнатите резултати при подготовката и изпълнението на всички задачи през изминалата 2019 учебна година. Той подчерта, че учебната година е динамичен процес, насочен към усъвършенстване на уменията на военните моряци за изпълнение на поставените им задачи на море и очерта основните учения и мисии предстоящи пред флотилията през 2020 година. Отец Стилиян от църквата "Свети Никола" – гр. Черноморец извърши водосвет за здраве и успехи.

Бе направен показ на техника от състава на формированието за овладяване и преодоляване на последствията от природни бедствия и бяха проведени показни занятия по обезвреждане на невзривени боеприпаси и борба с пожар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).