Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съсед за Максимов: Наричаше ни роми и цигани
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 15.01.2013Коментари (0)1675
© Народно дело
Варненският районен съд даде ход на делото срещу 30-годишния Боян Максимов, който засне спящи полицаи по време на дежурство, а след това беше наречен "селски глупак" от тогавашната говорителката на полицията в морския град Калинка Пенчева.

В първото заседание беше разпитан съседът на подсъдимия Анатоли Фанев, на когото според обвинителния акт Максимов е нанесъл средна телесна повреда, и жената, с която той живее на семейни начала - Диляна Младенова, предаде Дарик.

В съдебната зала пострадалият разказа, че малко след полунощ на 30 юни 2012 г. е бил събуден от шум и отваряйки входната врата е получил силни удари по лицето, от които загубил два зъба. Въпреки че било тъмно, той разпознал нападателя си Максимов. С него имали стари битови дрязги, започнали малко, след като Фанев и приятелката му се нанесли на квартира в кооперацията на подсъдимия. "Обиждаше ни, наричаше ни "роми" и "цигани", а ние не сме такива", заяви 38-годишният потърпевш.

Младенова не е станала пряк очевидец на побоя, но от съседната стая чула викове "Ще ви убия, майка ви, роми". По гласа тя разпознала съседа си.

Пет дни преди този инцидент между двойката и Максимов е имало друг конфликт, заради който срещу Фанев е образувано дело за нанасяне на средна телесна повреда. Той е обвинен, че е счупил носа на съседа си.

"На 25 юни Диляна завърши успешно курсове за озеленителка и заедно с нейна приятелка решихме да се почерпим вкъщи. Бяхме пуснали музика и около 17 ч. Максимов хвърли от терасата си пиратка пред входната ни врата. След това дойде в квартирата ни с кучето си и го насъска срещу нас. То ми разкъса потника и ме ухапа по гърдите. Диляна взе нож да се отбранява, а аз - бухалка. Не съм удрял обаче Максимов - ако го бяха направил, щях да му счупя и ченето, а не само носа", разказа Фанев.

Боян Максимов отказа изявление в съдебната зала. След края на заседанието той заяви пред журналисти, че е невинен и това ще стане ясно в хода на процеса. "Карал съм се тях, но твърденията им са абсурдни", коментира подсъдимият. Той добави, че още не е решил дали да заведе дело срещу говорителя на полицията Калинка Пенчева заради репликата й "селски глупак".

Днешното съдебно заседание започна куриозно, след като се оказа, че Фанев е забравил личната си карта и заради това не може да бъде допуснат в сградата на Районния съд. Мъжът празнувал заедно с приятелката си Нова година в Плевен, където останал документът му. След намесата на съдията потърпевшият премина през пропуска и успя да даде обяснения.

Следващото заседание беше насрочено на 19 март, когато ще бъдат призовани четирима свидетели. Процесът срещу Фанев за счупения нос на Максимов пък ще започне на 4 февруари. Подсъдимите и в двете дела вече имат предишни присъди.




Още по темата: общо новини по темата: 23
19.04.2013 »
22.01.2013 »
15.01.2013 »
15.01.2013 »
14.01.2013 »
15.11.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: