Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съседи се канят да съдят бабата и дядото, в чийто апартамент гръмна газовата бутилка
Автор: Екип Varna24.bg 14:12 / 28.11.2009Коментари (1)2233
© Impact Press Group
Ще съдя бабата и дядото, защото са държали в дома си газови бутилки и заради тях стана този взрив, заяви вчера плачейки Росица Петрова, която обитава със семейството си жилище на 7-ия етаж. Когато се чул гръм, мъжът и детето й били в апартамента си на 7-ия етаж, пише още днешният "Народно дело". Това. Малкият се изплашил твърде много, но таткото го издърпал вън и на ръце го пренесъл по стълбите. „Ако не бях вкъщи и той бе сам, просто щеше да умре", през сълзи крещеше вчера Росица. Тя е категорична, че ще заведе дело срещу старците, които по думите й нямали право да съхраняват газови бутилки в апартамента си, камо ли да ги ползват.

Припомняме, газова бутилка, захранваща печка за отопление, взриви апартамент на третия етаж във вх. Б на ул. „Поп Харитон" 135 вчера следобед. 87-годишната обитателка на дома Зюмбюлка е получила обгазяване и за живота й има опасност. 91-годишният й съпруг Иван също е изпратен за лечение. Пламъците тръгнали поради техническа неизправност на уреда и обхванали цялото жилище на двамата старци, заяви шефът на пожарната главен инспектор Тихомир Тотев. От изтичането на газта и от високата температура се е получил взрив, който тотално съсипал средното жилище. Пострадали са и всички останали средни апартаменти от третия до седмия етаж.

Д-р Ивайло Въжаров заяви, че старицата е с високи стойности на карбокси хемоглобина. Прогнозата е лоша както за нея, така и за мъжа й, но тя определено е по-зле. В момента лекарите казват, че лечение с барокамера за тях не е препоръчително. Настанен във Военна болница е и внукът им Георги, който живеел на седмия етаж в същия вход, заяви лекарят. Той също е погълнал огромно количество от отровните газове, но животът му е вън от опасност.

„Бях на Златни пясъци, когато жена ми звънна, че нещо гори. Хукнах и дойдох на място. Синът ми Георги е обгазен и е във Военна болница. Той е на 26 години", заяви баща му.

Според живеещите в блока около 16 ч. се чул силен взрив, който бил последван от още един. Моментално съседите напуснали жилищата си и хукнали по стълбите да се спасяват.

Само за броени минути на малката улица срещу автогарата се събрали повече от 50 души и зачакали пожарната да пристигне. Някои от тях вчера твърдяха, че огнеборците се забавили около 30 минути. Тази информация обаче бе опровергана от огнебореца Галин Павлов, според когото двата автомобила на пожарната дошли на ул. „Поп Харитон" 15-ина минути след като постъпил сигналът. „Забавихме се заради трафика. Наложи се да премахнем един знак, за да минем с камиона. Достъпът ни до горящото жилище беше ограничен", каза пожарникарят.

91-годишният мъж бил в шок

Очевидци забелязали, че докато огънят бушувал в апартамента, дядо Иван стоял като в несвяст на терасата и се чудил какво да прави. Развикали му се комшиите бързо да се маха от там и не след дълго изпадналият в шок старец наметнал едно мокро одеяло и се смъкнал по стълбите. В това време жена му вече била отведена във Военна болница.

Пожарникарите открили в дома на старците три газови бутилки. Едната от тях е тази, която гръмнала, но имало и още две от по 25 литра. Разговорливи комшии съобщиха, че само преди десетина дни дядо Иван е бил видян да се връща от газостанцията с поредната заредена бутилка.

Източник: в. "Народно дело"




Още по темата: общо новини по темата: 5
30.11.2009 »
30.11.2009 »
28.11.2009 »
27.11.2009 »
27.11.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.07.2014 г.
0
 
 
Не беше много страшно просто аз Росица Петрова (майка ми) и баща ми бяхме много оплашени и до голяма степен нервни , особено аз и майками.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: