Състезател от Варна в ТОП 3 в I-ви кръг на CodeIT

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:30 / 11.11.2020
981
Приключи първи кръг от сезон 2020/2021 на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт.

Кръгът е от типа "МАРАТОН“ и се проведе под патронажа на проф. дфн Анастас Герджиков – ректор на СУ "Св. Климент Охридски“, доц. д-р Първан Първанов декан на Факултета по математика и информатика при СУ "Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев – директор на Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски“.

Първо място в генералното класиране зае възпитаникът на ПМГ "Атанас Радев“, гр Шумен - Румен Михов - сребърен медалист от Romanian Masters in Informatics за 2020г., а участието му в XI Международен есенен турнир по информатика и XIX Национален есенен турнир по информатика в Шумен му носят грамота за отличие.

На второ място в генералното класиране се нареди Антон Атанасов от Хасково, а на трето е Александър Губица от Сомбор, Сърбия. В класирането за младежи, за първото място се пребори Веселин Маркович от Варна, а второто място зае Даниел Койнов от Шумен.

Всички таланти в състезателното програмиране с ненулев резултат ще получат тениска с визия на сезона. Специалните награди на първи кръг, осигурени от партньорите на състезанието, отиват при: Борис Дачев – клавиатура за компютър, Даниел Койнов – мишка за компютър, Вердан Бажич -  суитшърт CodeIT.

Очаквайте дата за провеждането на втори кръг (Спринт). Той ще предизвика участниците с пет "бързи“ задачи, като целта ще e да достигнат до точен резултат при всяка една от тях и всичко това в рамките само на един ден.  

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo.

Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците, но основната група състезатели  са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от национални и международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България.

CodeIT протича в 6 задочни (online) кръга:

Три кръга "СПРИНТ", всеки от които включва 5 "бързи" задачи. Този вид задачи са обвързани с намиране на точен резултат за всяко едно задание;

Три кръга "МАРАТОН", всеки от които включва 1 задача. В този тип кръг се търси оптимален за решение на заданието резултат;

През месец юни се провежда финалният присъствен кръг, в който участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона.

Различните кръгове се редуват регулярно всеки календарен месец, като началото на състезанието е през октомври. Разнообразието от задачи/кръгове цели да постави участниците в различни ситуации и да им даде възможност да демонстрират пълния диапазон от своите знания и умения по програмиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).