Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Състезател от Варна в ТОП 3 в I-ви кръг на CodeIT
Автор: Пламена Николова 12:30 / 11.11.2020Коментари (0)963
©
Приключи първи кръг от сезон 2020/2021 на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт.

Кръгът е от типа "МАРАТОН“ и се проведе под патронажа на проф. дфн Анастас Герджиков – ректор на СУ "Св. Климент Охридски“, доц. д-р Първан Първанов декан на Факултета по математика и информатика при СУ "Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев – директор на Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски“.

Първо място в генералното класиране зае възпитаникът на ПМГ "Атанас Радев“, гр Шумен - Румен Михов - сребърен медалист от Romanian Masters in Informatics за 2020г., а участието му в XI Международен есенен турнир по информатика и XIX Национален есенен турнир по информатика в Шумен му носят грамота за отличие.

На второ място в генералното класиране се нареди Антон Атанасов от Хасково, а на трето е Александър Губица от Сомбор, Сърбия. В класирането за младежи, за първото място се пребори Веселин Маркович от Варна, а второто място зае Даниел Койнов от Шумен.

Всички таланти в състезателното програмиране с ненулев резултат ще получат тениска с визия на сезона. Специалните награди на първи кръг, осигурени от партньорите на състезанието, отиват при: Борис Дачев – клавиатура за компютър, Даниел Койнов – мишка за компютър, Вердан Бажич -  суитшърт CodeIT.

Очаквайте дата за провеждането на втори кръг (Спринт). Той ще предизвика участниците с пет "бързи“ задачи, като целта ще e да достигнат до точен резултат при всяка една от тях и всичко това в рамките само на един ден.  

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo.

Допълнителна информация за CodeIT:

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците, но основната група състезатели  са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от национални и международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България.

CodeIT протича в 6 задочни (online) кръга:

Три кръга "СПРИНТ", всеки от които включва 5 "бързи" задачи. Този вид задачи са обвързани с намиране на точен резултат за всяко едно задание;

Три кръга "МАРАТОН", всеки от които включва 1 задача. В този тип кръг се търси оптимален за решение на заданието резултат;

През месец юни се провежда финалният присъствен кръг, в който участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона.

Различните кръгове се редуват регулярно всеки календарен месец, като началото на състезанието е през октомври. Разнообразието от задачи/кръгове цели да постави участниците в различни ситуации и да им даде възможност да демонстрират пълния диапазон от своите знания и умения по програмиране.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: