Съученици на Стела от Варна събираха пари за онкоболната й майка

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
13:08 / 21.12.2016
6841
Ученици от гимназията по текстил и моден дизайн във Варна организираха благотворителен базар преди дни и събраха 1344 лева в помощ на онкоболната майка на своя съученичка, предаде БНТ. Историята на 17-годишната Стела, трогна много хора, стотици я споделиха в социалните мрежи, хиляди изразиха готовността си да помогнат с каквото могат.

Припомняме, че 17-годишната Стела от Варна втора година сама се грижи за болната си майка. Двете разчитат само на пенсията от 267 лева на месец, коята е отпусната по болест на 42-годишната жена. За да помогнат на Стела, съучениците ѝ организираха благотворителен базар.

"Съобщиха ни за това, което се е случило, и като хора трябваше да го направим! В днешно време най-важно е да си човек", споделиха младите хора.

За да се грижи за своята майка, Стела е преминала на индивидуален план на обучение в гимназията по текстил и моден дизайн. Тежката ѝ съдба трогна много хора.

"Едно момиче се е отказало от образованието си, отказало се е може би от своето бъдеще, едно добро бъдеще с добра професия, за да може да помогне на своята майка", коментира съученичка на Стела.

С дарените средства Стела и нейната майка ще поемат най-належащите си разходи.

"Сега ще поръчаме лепенките, които трябват за мама, хапчетата. Ако останат парички, мисля да ги даря за някое друго дете, което се нуждае от помощ", споделя и самата Стела.

Благотворителният базар в гимназията беше един урок по съпричастност за съучениците на младото момиче.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).