Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съвет към учениците: Носете термометри утре в училище
Автор: Екип Varna24.bg 19:27 / 20.01.2010Коментари (38)8073
© Varna24.bg
Електронната поща на Varna24.bg прегря от писма на разгневени ученици и родители, които негодуват от решението за възобновяване на учебния процес във варненските школа от утре. Много от тях заявяват, че утре няма да се съобразят с решението и няма да отидат на училище. Единственото, което можем да посъветваме тези, които все пак ще посетят класните стаи е да носят със себе си стайни термометри. Измерете температурата във вашите училища. Ако е твърде ниска, можете да позвъните на РИО Варна на следните телефони 052/ 632 298 и 052/687 470. Тези от вас, които имат такава възможност, нека изпратят сниманите термометри и на редакционната ни поща novini@varna24.bg или чрез следната страница: Изпратете ни новина, като задължително трябва да уточните от кое училище изпращате снимката.

Ето и някои от изпратените ни писма:

Ученик от квартал "Бриз":
Според тях обстановката е тежка, но не възпрепятства учениците да стигнат до класните стаи? Не е вярно, навън снегът ми стига до коляното и немога да отида на училиште, все още е затрупана улицата, тротоарите и по-малките улички. Доста ученици трябва да пътуват с градския транспорт, за да стигнат до училище, но уви автобусите минават на много голям интервал от време. На центъра е чисто, а в кварталите трябва тунели да се правят, за да стигнеш до спирките ... и на -10 градуса да кибичиш по спирките е пълен мазохизъм. Не ми се вярва утре някой да отиди на даскало. Според тях обстановката е тежка, но не възпрепятства учениците да стигнат до класните стаи. Незнам какво цели кмета, но е пълна простотия, това че днес времето е малко по добре не означава че и утре ще е така, при температура -8С -9С да чакаш автобус 30 мин на спирката е нечовешко просто.

Ученичка от Траката:
Искам да кажа, че ходенето на училище в четвъртък е едно малоумно, невъзможно решение! Някой мисли ли за децата, които живеят на далеч? Например-Траката! Тук хората не могат да излязат от къщата си! Няма нито една почистена улица! Няма и движение, защото е невъзможно! А кметът мисли ли за класните стаи? Всички ученици замръзват! Аз лично, утре няма да ходя на училище!

Никола Христов от гр.Варна и уча в ПГСАГ "Васил Левски":
Здравейте ! Казвам се Никола Христов от гр.Варна и уча в ПГСАГ "Васил Левски"

"Пътищата са добре почистени"...Тази реплика на уважаемия ни градоначалник г-н Кирил Йорданов намери много противоположни мнения.Аз също мога да кажа,че пътищата са се превърнали в ледени пързалки,от утре ние учениците ще сме на училище и затова в града цари истинско недоволство !!!
Кметът така и не обяви бедствено положение,явно защото просто нас - жителите на гр.Варна ни има за животни,които са се превърнали в опитни скиори !
Да улиците са "добре" почистени,да от утре всички училища ще "могат" да осигурят със мизерните си бюджети комфортна температура за нас учениците,да всичко е "наред",защо кмета да обявява бедствено положение ?!
Просто аз самия немога да изкажа "благодарността" си към г-н Йорданов !
Как да стигна до затрупаната със сняг спирка,след като дори един снегорин не мина да изчисти веднъж улицата пред блока ми? И като пишем хиляди коментари,и като смело изразяваме недоволството си какво хубаво ще се случи ?От общината много пък ги интересува как ние учениците,особено тези които пътуваме/в това число съм и аз/ще стигнем навреме за училище,кой ще ни даде гаранция,че ще ни извинят отсъствията ако закъснеем,а като се разболеем те ли ще ни плащат лекарствата ?! Просто искат максимално да ни изтормозят,максимално да затруднят финансово родителите ни и май ще го постигнат !!!
Аз и моето семейство искрено благодарим за почистените улици и решението на уважаемият ни и загрижен за жителите на ЕВРОПЕЙСКИЯ гр.Варна г-н Кирил Йорданов !!!


Гинка Димитрова, родител:
Здравейте,
Аз съм родител на ученичка от 9 клас. Очевидно е, че нормалното предвижване в тази обстановка може да става само по главните булеварди на града.
Чудесно е, че демонстрираме загриженост за учебния процес, но всички много добре знаем, че нито той е на особено високо ниво, за да бъде печално пропускането му, пък било то за няколко дни, нито общината е осигурила сигурността на децата ни.
Би ли ми казал общинският кризисен щаб дали в 6.45, когато излиза на спирката моята дъщеря, ще има автобуси, а преди това дали са опесъчени и нормално проходими уличките, през които минава тя, за да си пробие път до заветната спирка на автобуса , който ще я отведе до заветното училище.
Зная, че в 18, 19 и началото на 20 век хората са пращали децата си на училище през зимата на по 5 и 6 километра отдалеченост, в името на знанието и учението. Много съжалявам, но достатъчно сме платили аз и моите родители, за да не третираме сега децата си като героичните им предшественици отпреди 1-2 века.
Мога да добавя само още едно нещо, ако тук за счупен крак или друга нанесена физическа щета, по вина на общината се плащаха обезщетенията, разпространени в Европа и особено в САЩ, някои хора няма да бяха толкова безхаберно категорични, заявявайки, че всичко е наред.
Да пазим здравето на хората преди всичко, а след това да мислим за тяхното духовно извисяване, ако въобщо има място, където това им се предлага в действителност.



Нека всеки, който също иска да разкаже своята история или виждане по въпроса, да го направи в коментарите към новината, вместо на електронната ни поща.




Още по темата: общо новини по темата: 294
01.02.2010 »
01.02.2010 »
01.02.2010 »
31.01.2010 »
30.01.2010 »
30.01.2010 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на lovely
премахни филтъра

-2
 
 
Нищо кой знае какво не се случва. Просто валя сняг, повечето от улиците не са почистени добре, но са проходими пеша. А главните улици на който се движат автобусите са почистени до асфалт.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: