Съветници искат до 5000 глоба за агресивна религиозна пропаганда във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
10:41 / 17.01.2017
1926
Да бъдат въведени глоби от 200 до 500 лв. за частни лица и от 2000 до 5000 лв. за юридически лица, осъществяващи религиозна пропаганда на територията на Варна. За това се настоява в предложение от общинските съветници Димитър Карбов и Ганчо Ганев до правната комисия и комисията по обществен ред и сигурност в Община Варна, научи Varna24.bg

Като мотив за исканите санкции съветниците са посочили множеството жалби, които получавали от граждани. В тях се настоявало за въвеждане правила, ограничаващи все по-агресивната религиозна агитация на част от вероизповеданията, извършвана по улиците, на обществените места и по домовете на хората. 

"Безспорно е, че такава религиозна пропаганда създава напрежение сред гражданите на общината", се посочва в предложението.

В тази връзка съветниците искат изменение в Наредбата, регламентираща обществения ред във Варна, според което да се предвидят санкции за агитаторите с цел защита на правата и интересите на варненци, засегнати от пропагандата.

В тази връзка Карбов и Ганев предлагат да се забрани религиозната пропаганда по домовете, ако няма предварително съгласие от страна на гражданите.
Да се забрани религиозна пропаганда на открито, посредством използването на различни технически средства като мегафони, усилватели и други подобни, както и раздаването на печатни материали - дипляни, листовки, книги и др., включително и при провеждане на обществени мероприятия, празници и чествания. 

За лицата, нарушаващи тези правила да бъде предвидена глоба от 200 до 500 лв., а за юридически организации глоба от 2000 до 5000 лв., се посочва още в предложението.

Според вносителите трябва да се предвиди глоба от 200 до 1000 лв. и за лицата, допуснали извършването на територия на обществено място на агитация, включително заведения, магазини, културни институции и административни обекти.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).