Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветници не искат Общината да дава 1 млн. лв. за имота на "Рибни ресурси" в "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 17:03 / 20.04.2016Коментари (0)1455
© Varna24.bg
Предложение да бъде отложена във времето сделката с предприятие "Рибни рисурси", за да се преговаря за безвъзмездно даряване на имотите на дружеството, нужни за осъществяване на инфраструктурните проекти в район "Аспарухово" направиха днес на заседание на местния парламент общински съветници, предаде репортер на Varna24.bg.

Въпросът бе поставен първоначално от общинската съветничка Милена Георгиева, която попита защо се налага Общината да плаща за единия от трите имота и не може ли той също да бъде дарен за осъществяването на важните за града проекти.

В нейна подкрепа председателя на БСП Варна и общински съветник Борислав Гуцанов заяви, че групата му подкрепя изцяло кмета Иван Портних в желанието да бъдат осъществени тези проекти. В същото време обаче Гуцанов припомни, че през 2010 г. областният управител Стоян Пасев е дарил имота на Кейовата стена от общо 3 840 кв.м. на въпросното търговско дружество, което през изминалите 6 години не е ползвало парцела. "Рибни рисурси" продава същия този парцел за около 1 млн.лв. на Общината за реализиране на инфраструктурните и проекти. 

Относно сделката мнение изрази и съветника Григор Григоров, който предложи съветниците да не приемат изготвената оценка за стойността на имота, в която са включени и евентуални бъдещи ползи за дружеството, което ако използва имота и изгради хотели и заведения би спечелило солидна сума пари във времето. 

"Нека не приемаме тази оценка. В понеделник в града пристигат министъра на транспорта Ивайло Московски, министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, нека настояваме за среща с тях и да поискаме съдействие този имот да бъде предоставен безвъзмездно на Варна. Нека кажем, че всички политически сили застават зад кмета Иван Портних и го подкрепят за реализирането на тези проекти, но тези 1 млн.лв. от бюджета на града може да се използват за други полезни неща.", каза Григоров. 

Според зам.-кмета на Варна Пейчо Пейчев до момента са водени преговори на най-високо ниво с Министерски съвет и Министерство на земеделието и ако се предприемат нови преговори е възможно сделката да бъде блокирана и "Аспарухово" да не се сдобие с нов парк и уширени булеварди.

След гласуване съветниците приеха изготвената оценка на имотите на Търговското дружество "Рибни ресурси" от лицензиран оценител. 

На гласуване бе подложено и одобрено предложението на Григоров за създаване на работна група, която да се срещне с министрите и обсъди проблема. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: