Съветници от БСП във Варна одобриха мерките на кмета, добавиха и свои предложения

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:19 / 16.04.2020
3354
Настояванията на групата съветници на БСП за поемане на обществената отговорност на органа на местно самоуправление все пак се реализираха и в деня на Българската Конституция той се събира при допустимите мерки за сигурност за провеждане на присъствено заседание, се посочва в съобщение до Varna24.bg.

Съветниците от БСП подкрепят всички позитивните предложения, които са в полза на варненци, като оценяват и това, че някои от техните са вече чути и включени в кметското предложение.

"Отчитайки високото ниво на регистрираната и скритата безработица, липсата на доходи и нормални условия за търговска дейност и надежда във варненци предложихме на сесията на Общинския съвет за включване някои вече направени от нас предложения за социални мерки, както и нови такива във връзка  с променящата се обстановка: освобождаване от плащане на таксите за детски градини и ясли – не само за периода на извънредното положение, но и за целия месец март и един месец след неговото прекратяване, освобождаване от данък сгради за 2020г за основното жилище на медицинския персонал, работещ в пряк контакт със заразените лица“ – каза по време на днешното заседание на съвета говорителят на групата Мария Тодорова.

Съветниците настояват също пряко засегнатите търговци от рестриктивния държавен режим да бъдат освободени от наеми и такси смет, освен за периода на извънредното положение, но и един месец след него с цел да могат да възстановят по-спокойно работния си режим, както и да бъде облекчен режимът за  търговците, които са извън обхвата на заповедите на министъра на здравеопазването за период от един месец след извънредното положение.  

Друго предложение е отлагането на плащането на първата вноска за туристическия данък, което би дало глътка въздух на най-пострадалия сектор в общината и ще облекчи значително въпроса с връщането обратно на работа на хиляди варненци.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).