Съветници питат: Защо не се отстраняват проблемите, които водят до наводнения при всеки порой във Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:46 / 15.06.2020
3350
Общинските съветници от БСП изпратиха писмо до Varna24.bg, в което се настоява да бъдат взети спешни мерки по отстраняването на проблемите, които водят до наводнения при всеки порой във Варна. Публикуваме част от позицията им без редакторска намеса:

"Факт е, че при всеки малко по-"мокрещ“ дъжд хроничните болежки на Варна с канализацията се обострят. Скъпоструващите ремонти на основните ни булеварди не успяха да ги излекуват. Оттичането на водите в новата дъждовна канализация на булевардите се случва отчайващо бавно. Общинските съветници от БСП питат защо причините за това все още не са отстранени? 

Утежняващо обстоятелство е и, че въпреки допълнителното и редовно според справките метене, чистене и миене на улиците заради пандемията, не усетихме по-лесното справяне на канализацията с водите от 20-минутния дъжд вчера...

Известен е проблемът с липсата на изградена система за отвеждане на дъждовните води в района на Зеленчуковата борса в район "Младост“, но от години не се предприемат действия за решаването му", се посочва в позицията на БСП.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).