Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
—ъветници посетиха приюта за бездомни кучета на фондаци€ "Ћъки ’ънтУ
јвтор: ѕламена Ќиколова 13:25 / 24.06.2020 оментари (3)1370
—ъветниците от ѕ  "ќбществен ред и сигурностУ†към ќбщински съвет Ц ¬арна посетиха приюта за безстопанствени кучета на фондаци€ "Ћъки ’ънтУ. ÷елта бе да се запозна€т на м€сто с услови€та и грижите, които се полагат за животните без дом.

Ќеправителствената организаци€, ко€то миналата година временно пое грижата за бездомните кучета на ¬арна, предлага помощта си за справ€не по хуманен начин със скитащите се четириноги. — дългогодишни€ си опит и с кадровата и техническата си обезпеченост †"Ћъки ’ънтУ е готова да помогне на общината за овлад€ване популаци€та на безстопанствените кучета.

»ма изготвен проектодоговор за съвместна дейност между общинската администраци€ и фондаци€та, който общинските съветници предстои да обсъд€т на предсто€що заседание на комиси€та. јко документът бъде подписан, ¬арна ще бъде първата община в Ѕългари€ със съвместен проект с организаци€та за защита на животните.

—ъветниците разгледаха приюта, който се намира в индустриалната зона на ƒевн€. ѕростира се на площ от около 6 дка, разделени на н€колко двора, в които четириногите се разхождат напълно свободно. Ћицензиран е да приюти 300 кучета с възможност за повишаване на капацитета при необходимост.

 ъм приюта има амбулатори€, ко€то членовете на комиси€та също посетиха.  линиката е на европейско ниво, разполага с операционна, включително с лабораторно оборудване за кръвен анализ и апарати за образна диагностика. »ма два стационара с капацитет 24 клетки и отделно обособено карантинно помещение, намал€ващо опасността от разпространение на заразни болести.

"Ћъки ’ънтУ разполага и с мобилна амбулатори€. “€ може да бъде откарана навс€къде в рамките на областта и да се използва за овлад€ване на популаци€та, тъй като в не€ могат да се извършват кастрации едновременно от двама лекари. “ака се пест€т средства и време за извозване на животните до стационарната амбулатори€. ƒоказана е възможността за кастраци€ на над 20 кучета на ден.

"–аботим в т€сна връзка с водещи специалисти в областта на ветеринарната хирурги€, сред които проф. »ван Ѕорисов в “ракийски€ университет в —тара «агора. —ътрудничим си и с редица европейски ветеринарни университетиУ, разкри пред съветниците основателката на фондаци€та —ветлана ’ънт. ѕо думите й има и разработена програма за осинов€ване на национално и международно ниво, предимно на кучета от община ¬арна.

"Ћъки ’ънтУ се ангажира да осигури здравословна среда за животните, включително кастраци€, обезпаразит€ване и ваксинаци€. †ѕредвижда се до кра€ на годината да бъдат кастрирани 400 кучета. ќрганизаци€та ще даде подслон на кучета бебета и ще се погрижи за агресивните четириноги.† ƒругата гол€ма цел е да организира информационни кампании съвместно с общината с цел ограничаване случаите на изоставане на домашни любимци.

—лед въпрос†от съветници стана €сно, че общински€т кучкарник в с.  аменар, който в момента е затворен, ще се ползва само кампанийно за акции по кастраци€ на животните. «аради лошите услови€ там кучета н€ма да се настан€ват.

‘ондаци€ "Ћъки ’ънтУ разполага в землището на с.  ипра с още един гол€м терен, снабден с вода, ток и водоем за горещите летни месеци. ¬ърху площ от 150 дка се предвижда обособ€ване на селище приют, в което кучетата ще живе€т в защитена и свободна среда. »ма иде€ всички общини в областта да обедин€т усили€ за изграждане на общ регионален приют.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.06.2020 г.
0
 
 
Ѕраво най сетне нещо европейско
0
 
 
¬сичко е прекрасно, само да кажат колко кинта вземат за едно куче, чух че даже изнудват ќбщинитерЯШ°
0
 
 
ѕоклон! «а основателите, доброволците и ежедневната им борба! ј общинските съветници освен да трупат дивиденти за предсто€щите избори съм сигурна, че нищо друго не ги интересува. ƒано да се лъжа....
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
ƒёЎ на ѕ‘  „ерно море
ѕарламентарни избори 2021 г.
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ѕърва лига, сезон 2020/2021
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: