Съветниците одобриха важен Подробен устройствен план

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:59 / 15.12.2017
2058
С минута мълчание започна днешното заседание на ПК "Архитектура, строителство, организация и развитие на територията на общината и населените места" към Общински съвет - Варна. Съветниците отдадоха почит на Димитър Николов, главен архитект на район "Одесос", който почина миналата седмица.

След това с единодушие членовете на комисията одобриха Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване по плана на Южна промишлена зона, който е от изключителна важност за бъдещото развитие на града.

Планът обхваща територия от 14,36 хектара и е изцяло съобразен с ОУП на Варна, обясни пред съветниците главният архитект Виктор Бузев. Устройствените режими в зоната са: плътност на застрояване - макс. 80%, интензивност - макс . 5.0 и озеленена площ - мин. 20%.

ПУП-ПРЗ е изработен по искане на "Български морски квалификационен център", който след приемането му ще може да кандидатства по програми за обогатяване на техническата база, каза още арх. Бузев.

Общинските съветници одобриха също Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване на имот по план на селищно образувание "Планова".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).