Съветниците от БСП настояват за извънредна сесия на Общинския съвет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:36 / 16.06.2020
1726
Общинските съветници от БСП настояват за спешни решения по неотложните въпроси на града на извънредна сесия на Общинския съвет, се посочва в съобщение до Varna24.bg.

"Заради тежките проблеми в градската инфраструктура, видими след дъжда за пореден път, общинските съветници от БСП настояват за извънредна сесия на Общинския съвет!

Изготвеният проект за дневен ред включва наболялите през последните седмици за варненци точки, нетърпящи отлагане, свързани с причините за проблемите в инженерната инфрактуктура, особено в частта за канализационно-отводнителната система на уличната мрежа. 

Получаване на информация за текущото изпълнение на общинския бюджет, особено в разходната част, наложила се в спешен порядък заради пандемията от Коронавируса. 

Представяне от кмета на актуална информация относно замърсяването на Варненското езеро – мащаби, мерки, последствия за екологичното равновесие, прякото и непрякото въздействие върху варненския туризъм и свързаната с него икономика на общината.

Освобождаване на председателя на комисията "Опазване и възстановяване на околната среда“ заради несвиканото от него заседание на комисията по повод екокатастрофата въпреки двете искания за това.

Работим по правното изготвяне на искането и призоваваме колегите съветници, според които "каналите и езерото на търпението“ са преляли с водите от последните два дни, да го подкрепят!“ – се посочва в съобщението до медиите от БСП.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).