Съветниците решиха Варна да даде 150 000 евро за ново парти на MTV

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
13:21 / 23.01.2018
5874
Съветниците от ПК "Култура и духовно развитие" към Общинския съвет решиха да предоставят решението за финансовото участие на Община Варна в ново парти на MTV през 2018 г. на колегите си от финансовата комисия. 

Според организаторите общите разходи за реализиране на проекта през настоящата година възлизат на 2 млн. евро. Съветниците от културната комисия дадоха съгласието си Община Варна да участва със 150 000 евро, които не са включени в общата рамка от 16,8 млн. лева, отпуснати за култура през тази година. 

Решението трябва да мине през комисията по финанси и бюджет, преди Общинският съвет окончателно да се произнесе.

Припомняме, че организаторите на грандиозното шоу MTV Presents Varna Beach подготвят ново събитие във Варна през 2018 година. За да се случи то обаче се иска Община Варна да участва с 15% от разходите по организацията и популяризирането, които възлизат на 300 хил. евро.

Ето какво се посочва в писмото от организаторите:

"През юли 2017 г. град Варна беше домакин на MTV Presents Varna Beach, вълнуващо музикално събитие, открито с участието на международни изпълнители, проектът е разработен изключително с цел популяризиране на Варна пред огромната международна аудитория като великолепна туристическа дестинация.

Специално едночасово телевизионно шоу бе записано на живо като понастоящем то се излъчва по света в над 80 държави. Телевизионното шоу ще бъде излъчвано многократно в продължение на период от дванадесет месеца.

Сцената, която беше издигната във Варна беше най-голямото сценично съоръжение, което някога е построявано в България, като събитието на живо бе създадено конкретно за международни телевизионни канали.

Стойността на дейностите по отношение на медиите, международните връзки с обществеността и рекламата за град Варна са над 22 милиона евро.

Само за един месец през септември 2017 г., град Варна получи над 4000 часа международно телевизионно популяризиране.

Специалното телевизионно шоу, създадено във Варна, вече е било гледано от 27 милиона души от цял свят, като броят им ще продължава да расте през следващите 9 месеца, тъй като по цял свят се излъчват повторения на шоуто. Като цяло съдържанието ще бъде излъчено,пред 3 милиона души в рамките на 12 месеца.

Очаква се MTV Presents Varna Beach да се завърне във Варна през 2018, за да бъде домакин на още по-голямо събитие, предавано по телевизията, за популяризиране на града в цял свят.

Целите на проекта са:
Популяризиране на Варна пред възможно най-широка международна аудитория. Стимулиране на краткосрочния и дългосрочен икономически растеж на Варна. Вдъхновяване и мотивиране на младото население на България.

Планирането на MTV Presents Varna Beach 2018 е вече в ход. Общите разходи за реализиране на проекта през 2018 г. възлизат на 2 000 000 евро. За да се продължи инициативата за Варна, е от изключителна важност Община Варна да спомогне с минимална сума от 300 000 евро за финансиране на проекта през 2018.

Това означава, че Община Варна ще допринесе само с 15% от общите разходи за реализирането на този невероятен проект, с осигуряването на тази минимална инвестиция Община Варна става партньор и медиен ко-продуцент.

Организаторите са подбрали важни международни партньори, които имат голямо значение за успеха на проекта. Те включват туристически агенции, авиокомпании, туроператори и компании за издаване на билети, които ще гарантират, че броят на международните посетители във Варна ще нарасне.", гласи част от писмото, което предстои да бъде разгледано на предстоящото заседание на комисията по култура към Общински съвет Варна.


Виж коментарите (9)

Още по темата (48):
13.08.2018 Около 20 000 наблюдаваха лудото шоу на МТВ във Варна
09.08.2018 MTV награждава кръводарители с 50 билета за шоуто си във Варна
09.08.2018 Затварят улици и булеварди заради концерта на МТВ
07.08.2018 Рита Ора изпрати видеопоздрав, няма търпение да дойде във Варна
06.08.2018 Не остана! Шоуто на МТВ скоро ще разтърси Варна
25.06.2018 Световни диджеи отправиха поздрав преди шоуто на MTV във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).