Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветник: Данък за такситата от 650 лева във Варна е разумен
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 20.10.2016Коментари (0)1031
© Varna24.bg
Гласуваният годишен данък от 650 лева за варненските таксиметрови шофьори е разумен и компромисен. Това мнение изрази в интервю за Дарик общинският съветник Димитър Карбов (НФСБ). Като член на транспортната комисия към местния парламент и един от вносителите на предложението за 850 лева данък, той заяви, че за намаляване на бива да се мисли.

"За град като Варна не можем да вземем решение за 300 или 400 лева, при положение, че малките общини взимат такива решения. При положение, че Варна е втори по големина град, курортен център, с всичката тази инфраструктура и туристическия сезон, който имаме, не можем да си позволим да вземем едно такова решение, което да бъде неразумно", коментира Карбов.

Сроковете за обжалване на решението все още не са изтекли. Областният управител е първият, който може да "сложи спирачката", посочи съветникът. Към този момент обаче Карбов няма информация някой да се е жалвал по съответния ред срещу приетия налог.

С въвеждане на данъка се цели извеждане на дейността на жълтите коли "на светло", изтъкна общинският съветник. Според него повечето от таксиметровите коли, които са на пазара и най-често в "сивия" сектор, са в доста амортизирано състояние.

От Закона за автомобилните превози трябва да отпадне порочният, според Карбов, текст, който дава възможност на таксиметровите водачи да работят с лиценза на превозвачите. "Получава се така, че при едно данъчно задължено лице фискалното устройство е на друго такова лице, превозвачът е трети, а шофьорът е четвърти. И се получава един омагьосан кръг", описа ситуацията той.

Такситата във Варна са около 3000. Не се знае обаче колко от тях ще си платят и ще продължат да извършват дейност след влизане в сила на данъка. Събраните средства Общината ще може да използва за подобряване на услугата, като изграждане на нови таксиметрови стоянки.

Преференциални условия може да бъдат въведени за стимулиране на екологични автомобили, като хибриди и електромобили, каза още общинският съветник.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
Великден 2024 г.
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: