Съветник: Сега е моментът да започне проектиране на втори "Аспарухов" мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
10:26 / 20.04.2016
5594
Сега е времето, в което Община Варна да окаже натиск върху държавата за отпускането на средства за изграждането на втори Аспарухов мост. Това заяви по време на заседанието на Общинския съвет във Варна общинският съветник Борислав Гуцанов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Поздравявам кмета и администрацията за осигурените средства за ремонта на моста, защото последния планов ремонт е правен по времето на Иван Костов. Но няма голямо мероприятие, което да се извършва без предварителен план за действие. Не считам, че  е нормално хората с часове да чакат на моста в задръстванията. Трябваше Общината и Агенция пътна инфраструктура предварително да вземат мерки да се избегне това. Точно затова сега е времето, в което да бъде оказан натиск към правителството за проектирането на втори Аспарухов мост. Още повече че предстои изграждането на Интермодалния терминал ив тази връзка е жизненоважно за Варна да бъде предприето изграждане на втори "Аспарухов" мост.", коментира Гуцанов. 

Веднага след него млада общинска съветничка покани Иван Портних на гости в "Аспарухово", за да тръгнат рано сутринта заедно за работа. 

"Тази сутрин си сложих маратонките и като много мои съкварталци стигнах пешком до центъра на града", сподели Георгиева. 

Тя отправи питане към кмета дали се държи сметка на фондация, събирала средства за подпомагане на хората, пострадали в наводненията преди две години. 

Припомняме, че в социалната мрежа бе създадена група "Варна иска втори "Аспарухов" мост", където жителите на квартала зад моста отправят безпощадна критика към лошата организация на ремонтите, предизвикали огромните задръствания. 

"До кога бе, Господа управници, ще търпим това задръстване на Аспарухов мост? В 6.40ч. синът ми тръгна с автобуса от местност "Боровец". В момента с много други деца вървят пеш през моста, за да стигнат до училище "Св. Климент Охридски" в центъра на Варна. Не ви ли е срам??!! Това са деца от 7-ми и 8-ми клас, станали в 6.00ч., за да отидат на време в училище. Трябва ли да минават километри, за да стигнат до там??? НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?????!!!!!", гласи само една от публикациите в групата. 

Виж коментарите (9)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).