Съветник: Семейство роми с 11 деца се е настанило в разпадаща се къща, ще стане беля!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:19 / 26.07.2017
2366
Многодетно семейство роми се е самонастанило в рушаща се и опасна къща на ул. "Струга" 18 А във Варна, коментира съветникът Костадин Костадинов по време на днешното заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Varna24.bg

"Преди месеци зададох въпроса кога този казус ще бъде разрешен, защото става въпрос за общинска сграда, която е самосъбаряща се на практика и опасна за живеещите в нея. От район "Приморски" ми дадоха информация, че в сградата живее нещо като семейство. Двама цигани с 11 деца и циганката бременна с 12-то...Отговора, който преди време ми даде кмета на Варна Иван Портних бе, че максимално бързо ще бъде разрушена тази къща и ще бъдат изведени тези същества там от тази среда, която е опасна за тях. Не се знае какво стане, ако къщата падне върху тези деца докато спят, кой ще носи отговорност? 

Когато поставих въпроса кога ще се случи това нещо, отговора беше до две седмици. Това се случи преди 3 месеца. Все още въпроса не е решен. Затова питам отново кога тази къща ще бъде премахната, за да не се случи някаква трагедия. И трябва ли ние да се организираме сами да изпратим един багер и да свършим работата на общината? Защото и това можем да направим. 

С бездействието си Община Варна поощрява подобни казуси и беззаконието. Затова държа на точен срок и ако той не бъде спазен ще се наложи да вземем закона в наши ръце", заяви Костадинов. 

По повод неговото питане и закани зам.-кмета на Варна Христо Иванов заяви, че на 26 юли е издадена заповед за премахването на опасната сграда и извеждането на ромското семейство от нея.  

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).