Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветник: Такситата, които возят по автобусните линии, са "карибски пирати"
Автор: Пламена Николова 13:10 / 30.11.2016Коментари (6)5085
© Varna24.bg
Общинският превозвач "Градски транспорт" обяви война на таксиметровите автомобили, които возят на цената на билетчето по техните линии, предаде репортер на Varna24.bg

В писмо до комисията по "Транспорт" към Общинския съвет, шефът на фирмата инж. Злати Златев потърси съдействие. Днес проблемът беше поставен по време на заседание на съветниците и предизвика бурни дебати.

"Във връзка с извъшени ежедневни наблюдения от служители на "Градски транспорт", както и сигнали, подавани от водачи на автобуси и тролейбуси Ви моля за спешно съдействие.
 
Ежедневните конфликтин ситуации заради събирани пътници от самите автобусни спирки на цената на автобусния билет, струпването на таксита в района на обръщачите, преминаването непосредствено преди автобусите и престрояването на самите автобусни спирки, води до загуби не само за дружеството, а и за икономиката на града.

Тези нерегламентирани превози създават напрежение и конфликтни ситуации, често нашите шофьори са заплашвани от водачите на такситата. 

Конфликтните точки в града са обръщача на линия 13 до бл. 22 на ул. "Евлоги Георгиев", спирка "Централна поща", където колите са паркирани зад спирката и се придърпват пътниците, в района на спирката на УМБАЛ "Св. Марина", където се качват пътниците от линия 12 и 209, както и по линия 209 във "Владиславово". Така се действа и в района на сп. "Нептун" по направление на линия 10 и 13 в посока кв. "Левски", се посочва в писмото.
 
По време на заседанието на транспортната комисия днес инж. Златев обясни, че дружеството търпи преки материални загуби от тази порочна практика.
 
"Имаме 70 нови автобуси и 69 стари. Някои от тях са минали рециклиране и са с навъртени над 1,5 млн. километра. Те имат нужда от обновяване, а няма как това да стане, ако не следим стриктно за приходите си. Не веднъж съм пускал жалби до ДАИ, но до момента има две глоби за липсващи пожарогасител и аптечка. Трябва да вземете мерки, ако трябва да се отнеме лиценза на тези таксиметрови превозвачи", каза Златев.

"Това е проблем, който стои от дълги години. На Централна поща има такива превозвачи, които буквално дърпат пътниците от спирката. Всички сте ги виждали. Това са истински карибски пирати, организирана престъпна група. Тези хора работят необезпокоявани от ДАИ години наред, може би затова имаше наскоро задържани служители на автомобилната инспекция", коментира общинският съветник Димитър Карбов.

"В наредба 34 пише, че такситата имат право да качват пътници на места, където не е забранено спирането, а паркирането. Тези таксиметрови коли са регистрирани, касовите им апарати са пуснати, затова по закон те са неуязвими. Именно заради това ДАИ няма за какво да се хванат. Може би единствено чрез скрити клиенти може да се засече нередност, ако на последния качен пътник не бъде издаден касов бон", коментира Димчо Иванов от независим синдикат "Авто 94".

"Толкова ли са ви взели страха, че ги защитавате?", избухна Карбов.

"Ами щом искате да се намесим, можем само да сформираме една ударна група от 100 човека и да ги пребием. Мен лично ме познават и затова ще бъдат изрядни, ако аз тръгна да следя някого. Писал съм сто жалби вече, правиха проверки с икономическа полиция. Самите служители ги предупреждаваха за проверките и те изчезваха за по седмица", върна репликата Иванов.

Съветниците решиха да упражняват системен натиск върху институциите, които имат касателство към проблема, за да бъде извършван по-стриктен контрол и нерагламентираните таксита да изчезнат от спирките. Очаква се Общинският съвет да вземе решение за регламентирането на нови стоянки за такситата, които да не са в близост до автобусните спирки. С това престоят на жълтите коли по спирките вече ще е незаконен, смятат съветниците.

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хайде да не обиждаме Карибите !!! рџ?Ѓ
0
 
 
А на ул .д-р " Пискюлиев " и пресечката ул. " Баба Тонка " за там нещо да кажете....
0
 
 
Няколко години наблюдавам,незаконните таксита,които не плащат данъци необезпокоявани до централна поща посока Аспарухово....Кога ли ще ги глобят и забранят така наречените власт имащи...
0
 
 
А какво стана с интегрирания градски транспорт?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: