Съветник: В Тубдиспансера хранят болните с това, което кучета и котки не биха яли

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:07 / 24.04.2019
2568
Тежки обвинения срещу начина на управление на Тубдиспансера отправи по време на днешната сесия общинският съветник Григор Григоров, предаде репортер на Varna24.bg

Коментарът му бе част от дебатите около поредната общинска субсидия за Тубдиспансера, който е с натрупани задължения в размер на над 421 хил. лв.

"Отидох да видя на място какво е положението в здравното заведение и повярвайте ми - драматична история е! Ако видите ще се разплачете. Пациентите са хранени с храна, която кучета и котки не биха яли. Даваме всяка година по 500 000 лв. на Тубдиспансера, за да ги разходват безобразно. Според мен има некомпетентно управление там и цари пълен управленски безпорядък. Хаос и тежка некомпетентност. Картината, която ни представя управителят на Тубдиспансера доц. Ганчев е пълна лъжа.

Здравното заведение има две звена. Едното се намира между Звездица и Константиново. От Министерство на здравеопазването дават издръжка за фонд работна заплата и консумативи, ток, телефон, храна на болните и медикаменти. Това са около 65-70 хил.лв. годишно. Там работят 6 санитарки, 5 медицински сестри, двама лекари и един параджия. За заплатите им се осигуряват 220 000 лв. годишно. Уязвимото звено е една пречиствателна станция, където са ангажирани 4 човека 365 дни в годината и за тях се плащат 50 000 лв. Ако се направи модернизация ще се спестят разходи. Сумарно издръжката на Тубдиспансера няма да надхвърля 300 000 лв. годишно.

Големият проблем идва от другото звено във Варна, където е администрацията. Доц. Ганчев и нашият контрольор получават 50 000 лв. годишно за заплати. Там работи раздут щат от 8 административни служители. Вчера отидох към 11 часа и лекарския кабинет, лабораторията и аптеката бяха празни, нямаше никой. Управителят също не беше на работното си място. Нищо не вършат тези хора там. Трябва да се направи работна група, която да извърши анализ на работата в Тубдиспансера. Да предложим на някоя от двете големи болници - "Св. Анна" или "Св. Марина"  да поемат мениджмънта на Тубдиспансера и той ще се справя със субсидията от Министерство на здравеопазването.", коментира общинският съветник Григор Григоров.

От своя страна управителят на здравното заведение се опита да опровергае отправените обвинения, а съветниците взеха решение контрольорът на Община Варна в Тубдиспансера да бъде освободен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (38):
29.06.2022 Персоналът на бившия Тубдиспансер във Варна: Поставени сме на ръба на своето лично физическо оцеляване!
22.06.2022 Няма да има спиране на тока в Белодробната болница във Варна
11.05.2022 Работещите в Тубдиспансера на Варна не издържат повече на безпаричието
20.01.2022 Нова беда споходи Белодробната болница във Варна
13.01.2022 Бившият Тубдиспансер във Варна е натрупал близо 34 000 лв. задължения за електроенергия
08.08.2019 Увеличиха капитала на Тубдиспансера във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).