Съветник от Варна дари ръчно изработени мартеници за благотворителна кампания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:05 / 06.02.2017
1369
Общинският съветник от ПП ГЕРБ Варна Марица Гърдева дари над 1400 ръчно изработени мартеници за благотворителна кампания. В очакване на традиционния български празник, който отбелязваме на 1 март, мартениците вече са част от каталога на Фондация "Св. Св. Константин и Елена". Със средствата, събрани от продажбата им, ще бъдат осигурени професионални курсове за младежи в неравностойно положение.

"Успях да превърна своето хоби във форма на подкрепа за една прекрасна кауза. В изработката на мартениците вложих много старание и желание да помогна. Радвам се, че чрез инициативата те ще послужат да се организират курсове за поне четири деца от Центъра за настаняване от семеен тип "Изгрев", коментира Марица Гърдева, която е председател на групата на ГЕРБ във варненския местен парламент. По думите й целта е младежите да придобият умения в областта на фризьорството, готварството или друга професия, която имат желание да упражняват, след което от фондацията се ангажират да им намерят работа.

Като част от доброволците, които са участвали в изработването на мартеници и попълването на каталога, Марица Гърдева е убедена, че благотворителната кампания дава шанс на младежите, израснали без родителска подкрепа, да развият способностите си и да се реализират на пазара на труда. "Надявам се колегите от всички групи в Общинския съвет също да подкрепят инициативата, чрез която имат възможност да се сдобият с традиционния символ от вплетени бели и червени конци и същевременно да помогнат на деца в неравностойно положение", посочи Гърдева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
01.03.2017 На варненското летище раздаваха мартеници на пътниците
01.03.2017 С огромна мартеница осъмна сградата на Община Девня
01.03.2017 С подаръци за Баба Марта зарадва децата от дом "Гаврош“ областният управител на Варна
01.03.2017 Над 3 500 лв. в полза на деца в неравностойно положение събра благотворителната кампания "Мартеници“
01.03.2017 Край на лютата зима: Честита Баба Марта, българи!
28.02.2017 Деца ще правят мартеници за бебетата на зоопарка
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).