Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветник от Варна предлага заседания на местния парламент всеки месец
Автор: Екип Varna24.bg 10:34 / 25.11.2021Коментари (0)741
© Varna24.bg
Председателят на Общинския съвет във Варна да свиква заседание всеки трети четвъртък на месеца. Това предлага общинският съветник от Демократична България Николай Капитанов. 

"За последната година имаме 2 редовни и 6-7 извънредни сесии. Това на практика означава, че извънредността при нас е редовна". Така Капитанов коментира за Дарик предложенията си изменения и допълнения на Правилника за организацията и дейността на местния парламент.  

Съветникът предлага също местният парламент да избира обществен посредник в срок от 2 месеца от началото на мандата. Към момента е заложена такава възможност, без това да е задължително. 

Другата предложена промяна е общинските съветници да бъдат оведомявани за часа и мястото на заседанията не по-късно от 5 работни дни преди заседание. В същия срок да се предоставят материалите и публикуват на сайта на Общинския съвет.  Комисиите пък да обсъждат проекти за правилници и наредби не по-рано от 5 работни дни от представянето им на членовете на съответната комисия.  

Целта е създаване на прозрачна среда и по-висока защита на обществения интерес. Тези промени ще създадат по-ефективен ритъм на работа в местния парламент , успешно решаване на текущи проблеми и по-добро развитие на общината.  Няма да утежнят работата на съвета и общинската администрация, мотивира се вносителят на предложението.

"Убеден съм, че всички общински съветници по същество знаят, че тези промени са полезни, справедливи и ще доведат до подобряване качеството на Общинския съвет. Освен това не са партийно насочени. Не съм убеден обаче, че предложенията ще бъдат приети", отбеляза Николай Капитанов. Причина за това той вижда в процедурните хватки, които негови колеги в съвета прилагали. Други пък гласували по нареждане. 

Предложението ще бъде разгледано на заседание на временната комисия "Изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Варна". То е насрочено за днес от 11.30 часа и ще се проведе онлайн.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: