Съветник поиска окастряне на социалната програма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 18.01.2016
732
Съветникът от листата на "Реформатори и патриоти" Григор Григоров поиска преразглеждане на социалната програма на Варна. Той изрази съмнение, че отделни организации не харчат ефективно отпусканите средства, пише Черно море. В пространно изказване пред колегите от постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика Григоров поиска преразглеждане на дейността на сдружение "Гаврош", агенция за социално развитие "Вижън" и на "Шанс за хора с увреждания". 

Той изрази съмнения в ефективността на дейността на СУПЦ "Д-р А.Железкова" и поиска размера средствата, отпускани за учебното заведение и приюта, да бъдат пренасочени към други организации.

Колеги на съветника му обясниха, че общинската администрация прави всяка година анализ на дейностите по социалната програма и го посъветваха да се информира от написаното.

На своето заседание комисията утвърди бюджета за социални дейности за 2016 г., който е в размер на 14 627 000 лв. Приоритет на общината и през т.г. ще бъде развитието на социалната програма. Чрез нея ще се финансират 17 центъра за социални услуги за деца и възрастни в риск, 120 социални асистенти, 24 пенсионерски клуба и други. Предвидени са също 30 000 лв. за финансиране на малки проекти за подпомагане на деца и възрастни в неравностойно положение, 7 000 лв. за коледни пакети за социалнослаби и други.

Социалната комисия одобри предложение община Варна да кандидатства по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Услуги за ранно детско развитие". Целта е да се предостави подкрепа на деца в ранна детска възраст и техните семейства за подобряване на достъпа до здравна грижа, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, повишаване на училищната готовност на децата и други.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).