Съветът гласува в подкрепа на големи проекти за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:32 / 04.08.2016
705
Общинският съвет даде "зелена светлина" за реализация или продължаване на големи проекти на територията на община Варна. Съветниците гласуваха 1 226 666 лв. за втората фаза на проекта за интегриран градски транспорт. Общинският превозвач ще закупи още нови тролейбуси и автобуси и автопаркът ще продължи да се обновява. Те ще бъдат снабдени с климатици и платформи за инвалиди, за да бъде пътуването на всички удобно и приятно.

Министерството на околната среда и водите и общината вече имат договор за втора фаза от проекта за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация Златни пясъци. Финансирането в размер на 37 млн. лв. е по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г." За целта е необходимо авансово плащане от 2 865 889 лв., но пък за сметка на това новата пречиствателна станция вече ще бъде с капацитет до 70 000 души, а в местността "Ален мак" ще бъде изградена още 5 км канализация.

Местният парламент разреши плащания по ключови проекти за интегрираното градско развитие - в центъра на Варна, в Аспарухово, в Младост, във Владиславово. Както и модернизацията на образователната инфраструктура.

След положителният вот на Общинския съвет председателят на ПК "Финанси и бюджет" Станислав Иванов благодари за подкрепата на своите колеги и каза, че с тези проекти Варна и варненци скоро ще могат да се радват на един още по-модерен и красив град.

Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).