Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съвместна работна среща между НАП Варна и работещите в туристическия бранш
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 11.06.2019Коментари (0)2927
©
За четвърта поредна година, в ТД на НАП Варна се проведе съвместна работна среща с представители на туристическия бранш от Североизточна България.

Водеща дирекция в извършването на ежедневни оперативни проверки, с цел да се намали риска от неспазване на законодателството и противодействие на данъчните и осигурителни измами е дирекция "Фискален контрол“ към ЦУ на НАП София.

Бойка Генова - началник отдел "ОД“ на дирекцията във Варна, сподели с бизнеса, че проверките ще се извършват основно в следните насоки:

1. Ще се проверяват морски КПП-та, където ще се изисква наличието на първични счетоводни документи.

2. Ще се извършват оперативни проверки във всички обекти – хотели, ресторанти, търговски обекти, атракциони и др.

3. Ще има физически наблюдения на обектите.

4. Ще има и дистанционни наблюдения.

5. Ще се извършва и изземване на парични средства от каси на длъжници.

Както всяка година и тази отново ще има Координационен център, където могат да се подават сигнали за неиздаване на фискален бон, и всякакъв друг вид данъчни нарушения.

Предвиждат се съвместни действия с органите на МВР, Инспекция по труда, Българска агенция по безопасност на храните, Агенция Митници, Комисия за защита на потребителите и др. съобразно характерните особености на отделните икономически сектори. Целта на съвместните проверки е извършването на едновременен, задълбочен и всеобхватен контрол, целящ от една страна по-бързо предоставяне на данни между институциите и от друга по-малка ангажираност на бизнеса.

Както и в предходни периоди, през активния летен сезон ще се извършват проверки и наблюдения в работно и извънработното време на администрацията. В определени моменти проверките ще бъдат масови, в които ще участват органи по приходите от цялата страна.

Обектите подлежащи на контрол ще обхващат туроператори, хотелиери, дейности свързани с красота и здраве /фризьорство, козметика, спортни зали и др./, услуги и развлечения в туристическите обекти, търговци на хранителни стоки, тютюневи изделия, облекла, обувки, кожени изделия, питейни заведения, валутно обменни бюра, игрални зали и др.

Предмет на контрол ще бъде отчитането на действителните приходи чрез издаване на фискален бон от въведените фискални устройства. Нарушенията ще се установяват от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на плащанията и отразяването им в касовата книга на обекта. Установените при проверките обороти от продажби ще се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства. При наличие на сериозни отклонения ще се извършват и ревизионни производства. Те ще бъдат насочени не само към дружествата, но и към техните собственици, които ще бъдат проверявани и за съответствие между доходи и имущество.

За обектите, в които се установят нарушения, свързани с неспазване реда и начина за издаване на съответен документи за продажба, няма въведени в експлоатация или регистрация в НАП фискално устройство или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, както и в случаите на нарушения при ежедневното отчитане на оборотите от продажби ще бъде прилагана и принудителната административна мярка – запечатване на обект за срок до един месец, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции.

Срещата премина в делови разговор между бизнеса и администрацията.

Като партньор на бизнеса, директорът на ТД на НАП Варна, г-жа Милена Колева многократно е заявявала, че само чрез конструктивен диалог могат да се следват правилата в отношенията между държавата и бизнеса и да се води политика за насърчаване на доброволното спазване на данъчното и осигурително законодателство.

"Целта на НАП не е да се пречи на бизнеса, напротив, коректните фирми и данъчно задължени лица могат да очакват от нас коректност, но ще бъдем безкомпромисни към нарушителите на данъчните закони“, заяви в края на срещата г-жа Колева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: