Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съвместни творчески идеи за културни събития обсъждат Община Варна и Областна администрация - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 24.08.2023Коментари (0)1200
©
Областна администрация – Варна и Община Варна могат да си сътрудничат в реализирането на общи идеи, свързани с културни и образователни събития, насочени към младите хора от областта. Това обсъждаха на работна среща доцент Андрияна Андреева – областен управител на Варна и Ралица Герасимова – зам. Кмет по културните политики в Община Варна.

Една от първите творчески идеи, които двете обсъдиха е свързана с възможността да се инициира изложба на рисунки на ученици /от 7-ми до 12-ти клас/ от 12-те общини на Област Варна. Изложбата би могла да бъде под надслов "Бъдещето на моя град“, а целта ще е да провокира творческите идеи и виждане на децата за селището, в което биха искали да учат, да живеят и да се забавляват. Друга цел, към която е насочена творческата идея е младите художници да се запознаят с институциите на местната и на държавната власт или културни пространства/институти/, където ще бъдат експонирани творбите им, казаха още от Областна администрация-Варна.

Творческата идея, посветена на изложбата "Бъдещето на моя град“ предстои да бъде обсъдена и разработена като проект, който да се реализира съвместно между Община Варна, Областна администрация – Варна и РУО – Варна, които вече изразиха подкрепа за идеята.

Друга творческа идея, обсъдена на първата работна среща между областния управител на Варна доцент Андреева и Ралица Герасимова – зам. Кмет по културните политики в Община Варна, е свързана с възможността да се изготви Календар за 2024 година с фотографии от 12-те общини /за всеки месец от годината/. Фотографиите може да са от интересни места или събития, провеждани във всяка една от 12-те общини. Всеки месец от годишния календар освен фотография, би могъл да съдържа и текст с празничния календар на всяка една община.

На срещата бе коментирана и още една обща творческа идея, посветена на жените – творци в изкуството. Тази идея би могла да предложи на публиката няколко събития – Изложба на художници жени от няколко поколения, времево ориентирана към м. март 2024 година, както и дискусия, посветена на участието на жените в културните политики, проекти и творчеството им в различните видове изкуства.

Всяка една от посочените общи творчески идеи предстои да бъде обсъдена на експертно ниво и разработена като проекти, които може да се реализират съвместно между Община Варна и Областна администрация – Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: