Създадоха Варненски Черноморски туристически район

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:55 / 26.01.2017
2033
Варненски Черноморски туристически район беше обособен във връзка с изискванията на закона за туризма. Учредяването на организация за управлението му беше потвърдено със заповед от ресорното министерство, подписана от Николина Ангелкова. В нея се включват 10 общини и 5 организации. 

Процедурата е във връзка с концепцията за туристическо райониране, заложена в закона, съобщава "Черно море". В организацията за управление на Варненски черноморския туристически район ще се включат общините Варна, Шабла, Балчик, Нови Пазар, Каварна, Аксаково, Бяла, Ветрино, Вълчи дол и Провадия, както и СНЦ "Културно-исторически и природни ценности Калиакра", Българска транспортна камара и "Асоциация за развитието на туризъм в Североизточен черноморски район Кейп Калиакра". В учредителния комитет участват още Областна администрация Варна, ЮЛНЦ "Асоциация за европейско развитие" и сдружение "Зелени посоки".

Всички общински съвети на 10-те общини са излезли с решения за включване в организацията.

Концепцията за туристическо райониране цели повишаване ефективността на рекламата на страната ни като атрактивна туристическа дестинация, като се използват предимствата на всеки регион. По този начин ще се вземат предвид териториалните особености на различните части на България - всяка с нейните специфики и възможности за практикуване на характерни видове туризъм. Очаква се туристическото райониране да повиши ефективността на рекламата, както по отношение на международните, така и по отношение на вътрешните пазари. Предвиждат се съгласувани действия за промотиране на комплексен, разнообразен и конкуретоспособен туристически продукт.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).