Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сватбите с народни носии са хит във Варна, 18 двойки се вричат във вярност на 19.09.2019
Автор: Пламена Николова 13:03 / 18.09.2019Коментари (0)2068
©
18 двойки младоженци ще си кажат заветното "да" и ще се врекат във вярност на 19.09.2019 г. във Варна, съобщиха за Varna24.bg от ритуалната зала в града. Само при една от тях се касае за смесен брак. 

Сватбите са заявени още от миналата година и са емблематични заради огледалните цифри, за които младоженците вярват, че ще им донесат  много късмет и щастие. 

Въпреки делничният ден, от ритуалната зала се надяват всички младоженци да бъдат празнично облечени. Ритуалите са предимно с музикално озвучаване, няма заявени битови и класически ритуали за утре. Всяка от сватбените церемонии ще бъде по традиция с размяна на халки, шампанско и обреден служител, допълниха от залата. 

От там съобщиха, че всяка година има ръст в бракосъчетанията в морската столица. За миналата година броят на двойките, които са се врекли тържествено във вярност е бил 1450, а до края на тази година броят на записалите се за бракосъчетание в ритуалната зала е около 1550. 

Още отсега валят запитвания за 20.06.2020 година, отново заради огледалните цифри и предвид факта, че юни е сред най-предпочитаните летни месеци за сватби, допълниха от ритуална зала Варна.  

Хит в последно време били сватбите с народни носии. Фолклорните премени били предпочитани от младоженци и гости пред скъпите бални рокли и тежки официални костюми. Подобен тип сватбени церемонии били предпочитани масово както от българи, живеещи у нас, така и от българи живеещи в чужбина, завърнали се за сватба в страната. Зачестили и случаите, при които чужденци, пребиваващи в страната ни, също избирали българска народна носия за този тържествен и неповторим ден. 

Ето какво казва номерологията за числото 9, което е акцента на утрешната дата:

Последното и най-великото от редицата числа от едно до девет, които стоят в основата на всичко. В юдейската система на броене на числото девет не съответства нито една буква от азбуката. В тяхната митология то се свързва със завършеност и няма староеврейска буква или звук, съответстващи на тази идея. Древните евреи вярвали, че нищо не може да бъде напълно готово, че само и единствено Бог може да бъде съвършено цял и завършен, без нищо да накърнява Неговото съвършенство. Това е триадата на триадите и следователно, число с голяма сила и влияние, което често се свързва с окултните науки, с тройния синтез или едновременния контрол върху телесното, интелектуалното и духовното. Най-великото от всички единични числа, защото съдържа в себе си качествата на всички останали. Девет бележи върха на интелектуалните и духовните постижения. То е мъжко число, число на съз­нанието и психиката.

Девет символизира осемте стъпала около цикъла на живота плюс неподвижния център. Египтяните виждали в неподвижния център Ра, господаря и властелина на деветте божества на Ану. Девет са музите, девет са и месеците на бременността, период на подготовка за вътрешно творческо узряване. Девет представлява човека и всичко, свързано с физическия и материален план на неговото съществуване. Емблема на материята. Във франкмасонството съществува ритуал, който се нарича "деветте избрани рицари" и включва девет рози, девет горящи свещи и девет по-чуквания.

Когато числото девет е свързано със събития в бъдещето, то се тълкува като край или завършек на цикъл и като време, което човек трябва да използва, за да въведе ред в живота и работата си и по този начин да "разчисти терена" за изцяло нов етап.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: