Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сватбите с народни носии са хит във Варна, 18 двойки се вричат във вярност на 19.09.2019
Автор: Пламена Николова 13:03 / 18.09.2019Коментари (0)2089
©
18 двойки младоженци ще си кажат заветното "да" и ще се врекат във вярност на 19.09.2019 г. във Варна, съобщиха за Varna24.bg от ритуалната зала в града. Само при една от тях се касае за смесен брак. 

Сватбите са заявени още от миналата година и са емблематични заради огледалните цифри, за които младоженците вярват, че ще им донесат  много късмет и щастие. 

Въпреки делничният ден, от ритуалната зала се надяват всички младоженци да бъдат празнично облечени. Ритуалите са предимно с музикално озвучаване, няма заявени битови и класически ритуали за утре. Всяка от сватбените церемонии ще бъде по традиция с размяна на халки, шампанско и обреден служител, допълниха от залата. 

От там съобщиха, че всяка година има ръст в бракосъчетанията в морската столица. За миналата година броят на двойките, които са се врекли тържествено във вярност е бил 1450, а до края на тази година броят на записалите се за бракосъчетание в ритуалната зала е около 1550. 

Още отсега валят запитвания за 20.06.2020 година, отново заради огледалните цифри и предвид факта, че юни е сред най-предпочитаните летни месеци за сватби, допълниха от ритуална зала Варна.  

Хит в последно време били сватбите с народни носии. Фолклорните премени били предпочитани от младоженци и гости пред скъпите бални рокли и тежки официални костюми. Подобен тип сватбени церемонии били предпочитани масово както от българи, живеещи у нас, така и от българи живеещи в чужбина, завърнали се за сватба в страната. Зачестили и случаите, при които чужденци, пребиваващи в страната ни, също избирали българска народна носия за този тържествен и неповторим ден. 

Ето какво казва номерологията за числото 9, което е акцента на утрешната дата:

Последното и най-великото от редицата числа от едно до девет, които стоят в основата на всичко. В юдейската система на броене на числото девет не съответства нито една буква от азбуката. В тяхната митология то се свързва със завършеност и няма староеврейска буква или звук, съответстващи на тази идея. Древните евреи вярвали, че нищо не може да бъде напълно готово, че само и единствено Бог може да бъде съвършено цял и завършен, без нищо да накърнява Неговото съвършенство. Това е триадата на триадите и следователно, число с голяма сила и влияние, което често се свързва с окултните науки, с тройния синтез или едновременния контрол върху телесното, интелектуалното и духовното. Най-великото от всички единични числа, защото съдържа в себе си качествата на всички останали. Девет бележи върха на интелектуалните и духовните постижения. То е мъжко число, число на съз­нанието и психиката.

Девет символизира осемте стъпала около цикъла на живота плюс неподвижния център. Египтяните виждали в неподвижния център Ра, господаря и властелина на деветте божества на Ану. Девет са музите, девет са и месеците на бременността, период на подготовка за вътрешно творческо узряване. Девет представлява човека и всичко, свързано с физическия и материален план на неговото съществуване. Емблема на материята. Във франкмасонството съществува ритуал, който се нарича "деветте избрани рицари" и включва девет рози, девет горящи свещи и девет по-чуквания.

Когато числото девет е свързано със събития в бъдещето, то се тълкува като край или завършек на цикъл и като време, което човек трябва да използва, за да въведе ред в живота и работата си и по този начин да "разчисти терена" за изцяло нов етап.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: