Светило в детската хирургия във Варна днес празнува юбилей

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:44 / 18.04.2023
8238
Един от водещите детски хирурзи на Варна, днес празнува своя 60-ти рожден ден, научи Varna24.bg. Toва е доктор Румен Христов, началник отделение "Детска хирургия Варна" в МБАЛ "Света Анна". 

Доктор Христов завършва медицина в МУ – Варна през 1989 г. със специалности "Обща Хирургия“ и ,,Детска хирургия“. Дълги години е началник на отделението по детска хирургия в МБАЛ "Св. Анна" в морската столица и Републикански консултант по "Детска хирургия“. 

Въпреки че може да практикува в цял свят, той избира България, Варна и Детска хирургия в МБАЛ "Св. Анна-Варна". За своята 34 годишна практика, той е оперирал и спасил хиляди деца.

Описват го като обикновен човек, скромен, мил и дружелюбен човек, винаги усмихнат.

"Представете си новородено бебе, а сега си представете бебето да е колкото малка бутилка от 500мл, а сега си представете да се събира във Вашата шепа, а сега идва и момента да си представите, че това бебе няма стомашна стена........ Той няма нужда да си представя, защото той го преживява! Той е човека, който сяда, слага си очилата и започва да оперира, да шие и да СПАСЯВА живота на бебето! И го прави! Да, прави го и то брилянтно!", написа емоционално Владислав Николов, основател на "Аз Вярвам и Помагам".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).