Светило в хирургията с демонстративна операция в МБАЛ "Св. Анна"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:19 / 14.10.2019
4486
Две демонстрационни операции с гост-оператор проф. д-р Хайнц Рьотингер ще бъдат извършени в МБАЛ “Света Анна - Варна" днес, съобщиха от здравното заведение.

Създателят на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става (Röttinger approach) ще влезе в операционната на варненския “Пирогов" с двама български ортопеди - проф. Пламен Кинов и доц. Мартин Бърнев.

Международният екип ще извърши смяна на тазобедрени операции по метода на проф. Рьотингер.

“Модерната методика е миниинвазивна, атравматична за меките тъкани и гарантира по-бързо възстановяване на пациента", коментира в доц. Мартин Бърнев.

Началният час на демонстрационните операции в понеделник бе 8,30 в Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ “Света Анна - Варна", където медиците от болницата имаха възможност за наблюдение на интервенциите в реално време.

Операциите ще се излъчват посредством видеовръзка в лекционните зали, последвани от дискусия с проф. д-р Хайнц Рьотингер и екипа, извършил процедурата.

Между 8,30 и 9 ч ще има предоперативна дискусия на проф. Кинов, проф. Рьотингер и доц. Бърнев с участници в събитието.

Предвидени са и лекциите на проф. Рьотингер - “Достъп  при тазобедрено протезиране (достъп на Рьотингер), ревизионно тазобедрено протезиране с модулно стебло Reclaim, Pinnacle Revision, Gription TF в залата на Kлиниката по Oртопедия и Траватология на МБАЛ Света Анна. Операциите ще бъдат извършени от 10 до 12,15 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).