Светлозар Николов се жалва за дискриминация от ТВ7

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
16:55 / 30.09.2011
6609
Кандидатът за кмет на Варна Светлозар Николов отправи жалба до Комисията за защита от дискриминацията, относно дискриминация по признаци обществено положение, политическо положение, срещу телевизия ТВ7. Varna24.bg ви предоставя пълният текст на писмото:

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Като кандидат за кмет на гр.Варна считам, че съм жертва на дискриминация, като ми е нарушено законното право за равенство в третирането и във възможностите за участие в обществения живот от телевизия "ТВ СЕДЕМ" ЕАД, чрез недопускането ми за участие в публичен дебат на 27 септември 2011г., спрямо следните кандидат кметове на град Варна - Кирил Йорданов, ПП"ГЕРБ"; Николай Недков, Синята коалиция; Веселин Марешки, Инициативен комитет; Борислав Гуцанов, БСП; Йордан Андреев, НДСВ; Костадин Костадинов, Коалиция "Варна утре".

На 26 септември 2011г., в качеството си на кандидат за кмет на гр.Варна изпратих елекронно писмо до телевизия ТВ7 със заявление за участие в обявения публичен дебат за кмет на гр.Варна на 27 септември 2011г. в гр.Варна. Предвид това, че в Тарифата на "ТВ СЕДЕМ" ЕАД за предоставяне на време за отразяване на предизборна кампания за избор на местна власт - 2011г., която е в сайта на телевизията, по никакъв начин не отразява цената за участието в дебат за кмет на Варна, поисках да ми бъдат изпратени условията за участието ми в него.

През целия ден не получих информация за условията, при които може да се участва. Именно поради това извършихме многократни позвънявания в телевизията, от където ни обясняваха, че са предали информация на продуцента на предаването, който ще се свърже с нас. Въпреки многократните ни позвънявания, от телевизия ТВ7 не получихме исканата от нас информация и не бях поканен за участие в дебата.

Отидох лично на изградената сцена в гр.Варна до Фестивалния и конгресен център в 18.30 и говорих с продуцента на предаването. Отново поисках да разбера условията на участие, но не ми бяха предоставени такива. Беше ми обяснено, че тази преценка се прави от телевизията и поради това не съм от поканените кандидати.

Дебата започна в 19.45, като през цялото време бях долу до сцената, а избраните кандидати бяха на сцената. Много от гражданите ме припознаха, че съм кандидат за кмет и ме попитаха, защо не съм горе на сцената, и аз им обясних, че не съм от поканените лица. Тогава една от жените извика силно на г-н Николай Бареков, че има още един кандидат за кмет, като той отговори, че няма как да поканят всички кандидати и ще ми дадат думата.

В началото на предаването водещия г-н Николай Бареков, каза пред всички зрители и присъстващи, че сред тези кандидати ще бъде новия кмет на град Варна. Гражданите питаха "Къде са останалите 13 кандидати за кмет на Варна?" Г-н Бареков, обеща да обясни, но така или иначе до края на предаването не обясни публично по какви признаци и на какво основание бяха избрани само шест от всички 17 кандидати да участват в предаването.

През цялото време в качеството си на кандидат за кмет на град Варна бях долу сред публиката и се почуствах изключително дискриминиран, поради липсата на възможност за равно участие в обществения живот по време на предизборна кампания. Считам, че всички кандидати трябва да бъдат равнопоставени независимо от тяхната партийна принадлежност, обществено положение и други. В този случай телевизията няма предоставени в законоустановения срок условия за участие в дебата за да могат всички кандидати да имат равни възможности за представяне на идеите си за бъдещото развитие на град Варна.

Считам, че съм пряко дискриминиран от ТВ7 поради общественото ми положение на кандидат за кмет на Варна издигнат от партия "Обединение достойна България", с което са ми нанесени имуществени и неимуществени вреди в размер на 200 000 лв.

Предвид гореизложеното, Ви моля на основание чл.50 от Закона за защита срещу дискриминация да образувате производство и да установите налице ли е множествена дискриминация по признаците обществено положение и политическа принадлежност, да постановите преустановяване на нарушението до установяване на положение на равно третиране, да наложите предвидените в закона санкции или принудителни административни мерки.

Моля, след установяване на извършеното нарушение да определите обезщетение в размер на 200 000 лв. за нанесени имуществени и неимуществени вреди

Моля, да бъде призовано лицето г-н Николай Бареков, водещ на предаването по ТВ7, което да бъде привлечено като свидетел за изясняване обстоятелствата в настоящата жалба.


Виж коментарите (8)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).