Светослав Донев ще продължи да обитава следствения арест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 08.05.2018
3474
Светослав Донев, обвиняем по досъдебно производство на 2 РУ МВР- Варна за притежание на амфетаминопроизводни вещества ще продължи да обитава следствения арест. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на ОС – Варна от миналата седмица, с което спрямо Донев е била потвърдена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че обвиняемият е в ареста от 7 февруари тази година, след като при специализирана полицейска операция от дома му са били иззети 19,21 грама забранени от закона субстанции. Първичният тест е установил, че това са амфетаминопроизводни вещества, а се очаква и заключението на назначената от разследващите физико-химическа експертиза. 

Втората съдебна инстанция днес обсъди всички обстоятелства, свързани със законността на задържането под стража на Донев. Факт е, че както обвиняемият, така и неговата защита не спорят за наличието на обосновано предположение, относно авторството на деянието. Събрани са многобройни и категорични доказателства, които подкрепят съпричастността на обвиняемия към притежаваните вещества. Престъпление е тежко умишлено по смисъла на закона и се наказва с "лишаване от свобода“ от 2 до 8 години, както и с "глоба“ .

Варненският апелативен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че не е отпаднала опасността Донев да се укрие или да извърши престъпление. Прокуратурата припомня, че обвиняемият, макар и реабилитиран към момента на определяне на мярката за неотклонение, е регистриран за извършени от него тежки умишлени престъпления, за които е изтърпял наложени от съда наказания.

Фактът, че обвиняемият има постоянен адрес не мотивира съда да измени в по-лека мярката му за неотклонение. Свидетели на разследването сочат, че семейството на Светослав е знаело за престъпната дейност, а това води и Варненския апелативен съд към извода, че исканата от Донев мярка "домашен арест“ няма да е адекватна и законосъобразна.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се оставя без уважение жалбата на Светослав Донев срещу продължаваната вече близо 4-ти месец най-тежка мярка за процесуална принуда "задържане под стража“, не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).