Световно известен професор изнесе лекция в Златни пясъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:33 / 24.09.2010
520
Тази сутрин при изключително голям интерес световно известният Проф. Петер Шварц от Германия, председател на Европейската асоциация по диабет и цитиран над 21 000 пъти в научни публикации, изнесе лекция на тема "Европейската перспектива за превенция на диабета". Той представи актуална информация и запозна присъстващите с европейските програми за превенция на това заболяване, засягащо все повече хора по света.

Втората лекция по тема Диабет беше представена от друго голямо име в тази област - проф. Исуф Кало от Албания. Неговата лекция беше озаглавена "Върху диабета в рамките на реформи на здравните системи и концепцията "диабетна къща" като интегриран подход за лечение на диабет". Сега продължава научната част на Конгреса с презентации на проф. Ханджиев от Българяи на тема "Задържане на теглото след отслабване: рандомизиран интервенционален опит с ad libitum диети с високо или ниско съдържание на белтъчини или гликемичен индекс при наднормено тегло и затлъстяване", проф. Гучев от македония, който ще говори за "Затлъстяване при децата" и други. Следващата тема от научната програма е Алергични и автоимунни заболявания. Там доклади ще изнесат проф. Алтънкова, проф. Овчаров, проф Цанков и др.

По-късно ще се състои и първата част на Кръгла маса 1: Безопасност на пациентите. За нея специален гост-лектор е д-р Карло Рампони, директор на Европейското бюро на Joint Commission International. Неговата презентация е озаглавена: "Глобални цели по отношение безопасността на пациентите и международна акредитация на болници от гледна точка на JCI". В тази първа част на кръглата маса са включени и презентациите на още трима лектори.

На Конгреса вече пристигна и председателя на Съвета на Регионалното бюро на Световната здравна организация за Европа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).