Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Световноизвестна българка записа името си в историята на Starbucks
Автор: Екип Varna24.bg 08:25 / 23.04.2019Коментари (0)2247
©
Пред партньори, медии и почитатели световноизвестната кафе-верига Starbucks, представена в България от AmRest Coffee, лансира новото здравословно меню, създадено специално за Starbucks от новото лице и първата жена – член на журито на MasterChef – Силвена Роу. То включва плодово смути с ананас, банан и манго, десерт с чия и маракуя, както и кроасан с риба тон и сирене "Моцарела“.

По традиция част от продажбите, реализирани от менюто на Силвена Роу в Starbucks, ще бъдат дарени на сдружение "Русаля“ – организацията, която е създала и управлява частното училище за изкуства и занаяти за социалнослаби деца във великотърновското село Русаля. По този начин, опитвайки вкусните предложения от менюто на Starbucks, почитателите на качествената храна и на бранда ще могат лично да допринесат за една благородна кауза в името на децата на България.

"За нас е изключително вълнуващо да вдъхновяваме хората да обърнат внимание не само на висококачественото кафе и напитки, а и на здравословната и вкусна храна. Искаме да бъдем все по-близо до нашите клиенти, да развиваме кафе културата и бранда в България. Освен новите блендове и продукти, които вече предлагаме и ще въвеждаме през годината, наш приоритет е развитието на здравословната линия. Очакванията на потребителите стават все по-високи и съответно нивото на предлагане е от първостепенно значение.“, сподели Иван Георгиев, Регионален мениджър на Starbucks България, по повод новото меню.

"Щастлива съм да работя съвместно с бранд като Starbucks, който е спечелил милиони верни почитатели по целия свят. Нашето ново меню в България ще отговори напълно на професионалния подход на веригата, като чрез него още повече хора ще могат да станат съпричастни към една по-висока кулинарна култура и здравословен начин на живот. Също така се надявам съвместната ни социална кауза да намери много съмишленици и да зарадваме с помощта си талантливите деца от училището в Русаля“, каза Силвена Роу.

През тази година предстои откриване на още обекти Starbucks във Варна и София, като продължават преговорите за разширяване на веригата и в други градове. Извършва се и реновиране на по-старите обекти на компанията у нас.

На 30.03.2019 г. за първи път в България Starbucks отбеляза глобалната инициатива "Часът на Земята“, пускайки в употреба специална чаша за многократна употреба с уникален дизайн. Така компанията насърчава клиентите да донесат собствените си чаши, когато посещават Starbucks, което е основен приоритет в стратегията за намаляване на отпадъците. 

За Starbucks

Американската верига за кафе Starbucks стартира през 1971 г. в Сиатъл с продажба на кафе, чай и подправки. Днес компанията притежава над 27 хиляди локации в повече от 70 държави. В България тя е представена от AmRest Coffee, най-голямата независима компания, оперираща с ресторанти в Централна и Източна Европа.

Целта на Starbucks е да предлага кафе с най-високите стандарти за качество, с етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Експертите на компанията пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-добрите зърна кафе от вида Арабика, и подчертават техните богати вкусове и аромати чрез специалното изпичане – Starbucks roast.

В България първото заведение Starbucks отвори врати през 2008 г. на ул. "Гурко“ 62. Днес обектите вече са тринадесет – осем в София,два в Бургас – в мол Galleria Burgas и Burgas Plaza мол, два в Пловдив – в мол Plovdiv и Plovdiv Plaza мол и два във Варна – ул. Воден 13 и мол Delta Planet.

За Силвена Роу

Силвена Роу е име, което всеки запален по кулинарията е чувал. Тя е шеф-готвач, автор на няколко книги, писала е кулинарни статии в "Гардиън“ и е гощавала знаменитости от ранга на Клаудия Шифър, Тина Търнър и Шер. Тя е новото лице на MasterChef. Роу е първата жена в историята на формата у нас, която застана до шеф-готвачите Андре Токев и Петър Михалчев като член на журито. Силвена е от Пловдив, но влиза в графата "граждани на света“. В момента тя управлява свой ресторант в Дубай и разпределя времето си между Обединените арабски емирства, София, Ню Йорк и Лондон.

За Сдружение "Русаля“

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца c. Русаля.

Най-общо неговата мисия е:

·да предостави възможност на талантливи и даровити деца да получат абсолютно безплатно качествено образование и възпитание.

. да осигури индивидуален подход на работа, професионална грижа, отличната база и среда изпълнена с уют, спокойствие и любов;

·да предостави най-добрия екип от учители, ментори, експерти и вдъхновяващи творци, които водят деца към себепознание и себеизява.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: