Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Свикват заседание на местния парламент, за да гласува по-високи заплати за работещите в градския транспорт
Автор: Пламена Николова 09:25 / 05.09.2019Коментари (0)4990
© Varna24.bg
Предстои да бъде свикано специално заседание на Общинския съвет във Варна, на което да бъдат гласувани по-високи заплати и по-добри условия на труд за работещите в градския транспорт на Варна, научи Varna24.bg.

Това съобщи председателят на местния парламент във Варна Тодор Балабанов. 

"Заради желанието на всички да осигурим спокойствие и сигурност за работещите в дружеството, за подобряване на обществената услуга и за да пресечем външни опити за създаване на напрежение, аз се ангажирам да поставя на вниманието на общинските съветници споразумението между кметът Иван Портних и синдикалните лидери на КНСБ, както и проектът за наредба, на заседание на Общинския съвет, след като спазим съответните процедури и се ангажирам това да стане в рамките на този мандат. Това ще се случи до края на септември и се надявам на една широка политическа подкрепа", каза Тодор Балабанов.  

Припомняме, че по-добри условия на труд и по-високо заплащане за работещите във фирма "Градски транспорт" бяха договорени от кметът на Община Варна и Пламен Димитров, лидер на КНСБ, на среща в края на август. 

"След подписването още през февруари на колективният трудов договор в дружеството и на база на приоритетите за по-стабилна работна среда и опазването на по-добра обществена услуга за варненци и гостите на града, достигнахме до споразумение, което дава по-дългосрочна сигурност наработещите в дружеството. То касае перспектива от три години, в която ще следваме последователна политика за подобряване условията на труд и възнагражденията.

Това е поредна стъпка за подобряване на обществената услуга градски транспорт. Преминахме през една сериозна трансформация като дружеството пое 50% от линиите от частен превозвач. С много усилия успяхме до момента да придобием 100% от обслужване на линиите и успоредно с това се обнови с три стъпки подвижния състав.

Имаме 85 нови автобуса и 30 нови тролейбуса, които се движат по улиците на града ни. Подадохме вчера апликационната форма към управляващия орган за нови 60 електробуса, което е много сериозна стъпка за постигане на 100% обновяване ва автопарка. Това е част от мерките, които предприемаме за подобряване на атмосферния въздух в града, защото електробусите са екологично чисти.

До средата на септември се надявам да бъде подписан договора между общината и управляващия орган, след това ще стартира процедура по избор на доставчик на новите електробуси и избор на изпълнител за изграждането на необходимите зарядни станции на територията на депото на градския транспорт и на обръщачите на "Почивка" и "Владиславово". От една страна се стараем да създадем по-добри условия за гражданите, които ползват обществения транспорт, от друга страна за хората, които предоставят тази услуга.

Когато те са мотивирани и имат нормална и сигурна работна среда, можем да очакваме по-високо качество на транспортната услуга. Имаме и следващата стъпка, в началото на следващата седмица ще внесем промяна в наредбата за абонаментните карти за студенти, пенсионери, учащи и хора в неравностойно положение. Тези групи ще получат още по-добри условия за ползването на градския транспорт във Варна. Ще внеса проекта на споразумение на следващата сесия на Общинския съвет, за да продължим да изпълняваме начертаните политики в сферата на обществения транспорт", каза кметът.  

От своя страна Пламен Димитров благодари на Иван Портних за продължаващото партньорство. 

София и Варна са пример как диалогът може да води до реални резултати. Качествената услуга е пряко свързана с привлекателните работни места, когато хората са мотивирани, като условия на труд и заплати, резултатите не закъсняват“, заяви Екатерина Йорданова, която отговаря за сектор "Транспорт“ в синдиката. По нейни данни в момента в "Градски транспорт“ ЕАД работят около 1030 души, а средната заплата е 1100 лв.




Още по темата: общо новини по темата: 509
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/85 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: