Сводници се млатиха във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:21 / 29.08.2014
1729
Брутално масово меле се е разиграло на центъра на Варна след епохалния мач на Лудогорец, научи БЛИЦ. Не футболни страсти обаче са били причината за зрелищните нокаути на булевард "Владислав", а поредният конфликт, породен от борбата за надмощие в пазара на проституцията в морската столица.

Сблъсъкът между хора от ъндърграунда се случил в малките часове на нощта срещу Зимно кино "Тракия" - място, което нощем от години е явка на сводници и проститутки. Причина за мелето станал опит да бъдат рекетирани уличните сутеньори, от които се искало да дават 50% от "заработеното" от техните момичета, разкриха пред БЛИЦ участници в сбиването, които пожелаха анонимност. По думите им всичко започнало, след като небезизвестен варненец с прякор Електрата се появил и поставил ултиматум на ромските сводници, че или ще си плащат, или те и уличните им компаньонки ще трябва да се разкарат от там. Въпросният мъж и неговата кохорта от месеци рекетирали сутеньорите, за които се знае, че от години, барабар с целите си ромски фамилии, въртят проституцията по "Владислав".

Очевидец разказа, че се оказал случайно между шамарите. "Бях на гости при мой приятел, който живее наблизо, и след мача излязохме малко на въздух. Тогава се появи Електрата, с когото добре се познаваме. Не беше никак адекватен, може и да беше взел нещо", обяснява той. И добавя, че Електрата тръгнал да шамари едно от момичетата пред очите на сутеньора й, който освен това бил и неин мъж. "Направих му забележка да не прави глупости, защото може стане страшно, а той ми отлепи един шамар...", разказва още очевидецът. Последвал брутален физически сблъсък, като след секунди се появили и охраните на Електрата. В мелето се включили и други хора, като по информация на очевидци целият панаир наброявал около 30-ина души.

Електрата заплашвал циганите и момичетата им, че "щял да им начупи ръцете и краката", като по чудо не се стигнало да кървава баня, тъй като сутеньорите наизвадили и ножове. По едно време се появили патрулки на Първо РПУ и униформените туширали емоциите. А след това привикали в районното някои от участниците в сбиването да дават обяснения. Ромските сводници също чакали пред районното и подвиквали на единия от гардовете на Електрата: "Айде бе, излез сега да чупиш ръце и крака! Ей ги момичетата - тука са!". А той само стоял на пейката в чакалнята и прикривал лицето си.

Нито един от героите в екшъна не бил задържан за 24 часа - всички били пуснати. Разпити обаче са били проведени с поне четири проститутки и техните сводници, които са продължили до около 18,30 часа вчера вечерта. Разпитани са и двама сводници с прозвищата Кашкавала и Патето.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).