Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Свършиха местата във варненските кръчми за 8-и декември
Автор: Екип Varna24.bg 13:57 / 24.11.2011Коментари (0)663
© Varna24.bg
Заради кризата било модерно да празнуваме вкъщи. Студентите обаче и този път няма да са модерни. Голяма част от бъдещите висшисти се стягат за щур купон и то не по пантофи. Проверка на Дарик показа, че много от варненските студенти вече са решили къде ще отпрашат за празника. Докато колегите им в София ще щурмуват най-вече Боровец, Банско, Велинград, местните студенти предпочитат по-близки до Варна дестинации. За празника са отделили средно по около 100-150 лева.

"Ще празнуваме до Разград в една местност. Едно приятелче предложи да отидем там. Двете нощувки ще ни струват 50 лева, като всички останали разходи - храна, път и пр., са отделно. Предполагам, че още 100 лева са достатъчни", разказа първокурсник от Икономическия университет.

Третокурсничка от същото учебно заведение ще прекара 8-ми декември с приятели в Еленския Балкан. "Офертата ни е за 75 лева и включва две нощувки, две закуски и празнична вечеря. Транспортът е отделно", обясни тя.

Друга студентка също е избрала Елена, където да прекара 8-ми декември. "Ще ми струва 100 лева. В тези пари влиза абсолютно всичко - път, нощувки, храна, алкохол", разказа бъдещата висшистка. По думи й осмодекемврийският купон излиза на същата цена, както й миналата година.

Проверката ни показа, че най-търсените оферти както в Еленския Балкан, така и в курортите около града са за две нощувки със закуски и включена празнична вечеря с програма на DJ. Цените тръгват от 70-80 лева нагоре в зависимост от допълнителните глезотии, които предлага хотелът, като басейн, джакузи и пр. Един от хотелите на "Златни пясъци" например в офертата си е включил като екстра и ползването на каса за ценности в стаите. Друг е въпросът дали студентите имат ли нужда от подобна екстра...

Със сигурност има студенти, които за празника ще останат във Варна. По-предвидливите вече са направили резервации в заведения. Кувертите за едни от най-вървежните кръчми в града отдавна са разпродадени.

"Нямаме места", "Вече всичко е пълно", беше отговорът, който получихме в две от заведенията.

Кувертите в тях са на цени от 25 и 30 лева. Празничното меню, както обикновено, включва салата, основно ястие и десерт. Алкохолът е органичен, т.е. за високоградусово настроение се плаща допълнително.

Въпреки че празникът извън града или на заведение излиза доста по-солено, повечето от студентите ги предпочитат пред домашната пиячка:

"Искаме разнообразие. И без това стоим тук през цялото време, някъде настрани да отидем е по-добре", казват две бъдещи икономистки.

И за финал един съвет от отдавна завършил студент. Не оставяйте за последната секунда решението къде ще прекарате празника, защото рискувате вместо като шеметен купон, да го запомните като досадно обикаляне по заведенията или като обикновено напиване като многото през студентските години.




Още по темата: общо новини по темата: 11
23.11.2023 »
30.11.2020 »
09.12.2011 »
09.12.2011 »
08.12.2011 »
08.12.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: