Свършиха парите за еднократни социални помощи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:34 / 06.08.2014
565
Парите за еднократни помощи за задоволяване на основни жизнени и комунално-битови потребности в общинския бюджет са изчерпани. Това стана ясно на заседанието на комисията по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет във Варна. На него бе решено да бъдат отпуснати 23 550 лв. на общо 55 души. С тази сума бюджетът за еднократните социални помощ е вече на нула, обясни Таня Василева, шеф на общинския отдел "Социални услуги и проекти". Първоначално в него са били заложени 130 000 лв. 71 000 лв. от тях обаче бяха взети и препратени към кметството в "Аспарухово" за подпомагане на пострадалите от наводнението, припомни Василева. Други 29 000 лв. са изплатени по одобрените протоколи от началото на годината с решение на ОбС.
Трябва да направим всичко възможно да намерим още средства, тъй като скоро ще настъпи есенно-зимният сезон, който е най-труден за социалнослабите, отбеляза председателят на комисията Медиха Хамза.

Съветниците проявиха интерес към някои от отпуснатите еднократни помощи, чийто размер бе между 1000 и 2000 лв. Таня Василева обясни, че става въпрос за изключително тежки случаи, при които става дума за поддържане живота на деца.
На заседанието бе решено също да бъдат опростени таксите на 47 починали потребители на Домашния социален патронаж (ДСП) във Варна. Предложението бе на кмета Иван Портних. Сумата е 4493 лв. и не може да бъде поета от близките на покойниците. ДСП - Варна, събира годишно такси в размер на 450 000 лв. и въпросните средства за опрощаване са много малък процент от тях, бе казано още на заседанието на социалната комисия.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).