Таксиджия се държа адски просташки с жена пред очите на полицаи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:07 / 13.07.2017
4964
С оферта за "пътуване на цената на билет" 69-годишен таксиметров шофьор качил около обяд на 12 юли т.год., от спирка на градския транспорт в района на Катедралата, две тийнейджърки и друга жена за превоз до Златни пясъци. Уговорката била всяка от тях да му заплати по 3 лева, колкото струвал билета до там с автобус от обществения транспорт. Още след потеглянето, разбирайки че момичетата са ученички и не познават добре черноморския регион, таксиметровият водач веднага променил офертата и взел от тях по 5 лева, за да ги откара до конкретния хотел. Другата пътничка в колата опитала да защити двете момичета и да накара шофьора коректно да им върне надвзетите пари и да ги таксува еднакво с нея, но той започнал да я обижда с неприлични думи, спрял на светофара край Общината и настоявал на висок тон да напусне веднага автомобила. Жената заявила, че държи първо да запише номера на таксиметровата кола и да подаде оплакване. Това допълнително разгневило водача и разпалило словесен конфликт.

Той спрял на следващата спирка по бул. "Княз Борис I", слязъл от мястото си и започнал да блъска и дърпа пътуващата на задната дясна седалка жена в опит да я изгони, след което внезапно заключил вратата и отново потеглил с таксито и всички пътуващи в него. Инцидентът бил засечен от полицейски автопатрул, който последвал и спрял таксиметровия автомобил.

Като съобрази степента на обществена опасност и липсата на проявено критично отношение към извършеното, Районният съд наложи на нарушителя административно наказание - глоба над средния размер за подобно деяние. Непристойната проява е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство се санкционира с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок от 15 денонощия.

Решението на Районен съд - Варна подлежи на обжалване в 24-часов срок пред ВОС.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).