Таксуват с левче децата до 7 г. в градския транспорт, ако нямат карта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (24)
08:00 / 21.12.2015
8051
Деца до 7 години ще бъдат таксувани с един лев , ако придружаващото ги лице не предостави карта за малчугана, научи Varna24.bg

Правилото влиза в сила от нова година. Досега условието имаше пожелателен характер и контрольорите в градските автобуси не поставяха това условие. От януари месец на новата година обаче всички малки пътници ще трябва да се легитимират с карта, за да ползват застраховка при евентуална злополука.

Карти се издават срещу акт за раждане и лична карта на родител в управлението на Градски транспорт и от пункта до училище "Димчо Дебелянов" във Варна.

Отпада изискването картите да са със снимка на детето, за да не бъдат излишно натоварвани откъм разход на време и средства родителите. 

Всички родители, които до момента не са извадили карта на дете под 7 години ще трябва да го направят до края на тази година, ако искат малчуганът да пътува безплатно в градския транспорт на Варна.

Виж коментарите (24)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).