Тактическото учение "Черно море 2019" продължава с интересни мисии

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:24 / 12.09.2019
1487
След успешното приключване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите от двата пункта за базиране в Бургас и Варна излязоха на море и в продължение на два дни изпълниха успешно всички планирани епизоди.

В обявените морски полигони рейдовите миночистачи "Капитан-лейтенант Кирил Минков", "Капитан I ранг Димитър Паскалев", базовите миночистачи "Шквал" и "Прибой", както и минният ловец "Цибър“, отработиха задачи по отразяване на атаките на въздушен противник и унищожаване на минно заграждение.

В същото време корабите от дивизион патрулни кораби – фрегатите "Дръзки" и "Верни" и корветите "Бодри“ и "Решителни", тренираха противодействие на подводен, надводен и въздушен противник, както и получаване на товари по вертикален способ от хеликоптер на ход.

Водолазните групи от състава на дивизион спомагателни кораби и от отряд кораби със спомагателно назначение упражниха действия по търсене и спасяване на море, оказване на помощ и буксировка на аварирал кораб.

Учението на флотилия бойни и спомагателни кораби продължава до 13 септември, запазвайки динамиката на отработваните задачи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).