Тарикат от Варненско реши да спести от ток, не му се размина

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:21 / 14.12.2021
2075
За кражба на ток, Районeн съд – Варна наложи наказание "пробация“, съобщиха от пресслужбата на съда.  

При проверка от служители на енергиен оператор в село от община Аксаково, Варненско, се установява незаконно прикачване към електроразпределителната мрежа. Неправомерното присъединяване е осъществено на неустановена дата в периода от 23 януари 2019 г. до 9 март 2020 г. от 52-годишния подсъдим, посредством монтиран допълнителен проводник и въздушно свързване на захранващата мрежа с инсталацията на имота. По този начин потребената от подсъдимия електрическа енергия не минавала през средство за търговско измерване и съответно не била заплащана.

52-годишният мъж е осъждан. По силата на внесено за разглеждане и одобрено от съда споразумение,  той бе признат за виновен по повдигнатото му обвинение в неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа,  с което е създал условия за пълно неотчитане на консумирания ток. Деянието е наказуемо по чл.234В, ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд – Варна наложи наказание от 6 месеца пробация, като през този срок подсъдимият подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, и на задължителни периодични срещи с пробационен служител. Разноските по делото също са в негова тежест.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).