Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Татяна наруши домашния си арест, сега се връща зад решетките
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 12.04.2022Коментари (0)694
©
Варненският апелативен съд постанови задържане под стража на обвиняема, нарушила предходно определените й мерки за неотклонение "подписка“ и "домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на съда.

Спрямо Татяна Р. на 31.януари тази година е било повдигнато обвинение за притежание и прокарване в обращение на подправени парични знаци, за които е знаела, че са неистински.

Определена й била мярка "подписка“, но 39-годишната жена сменила адреса си, без да уведоми компетентните власти. След предприето издирване жената била установена. Въпреки че била надлежно уведомена да се яви пред наблюдаващия прокурор за извършване на действия по досъдебното производство, не го направила. Затова държавното обвинение внесло искане за изменяне на мярката за неотклонение в "задържане под стража“. На 8. април Варненският окръжен иск е постановил домашен арест, който прокуратурата протестира. Причината е, че на два пъти след постановяване на определението органите на МВР и на Министерството на правосъдието не я открили на адреса.

В съдебното заседание представителят на Апелативната прокуратура обоснова искането за най-тежката мярка за неотклонение с необходимостта разследващите да приключат работа по досъдебното производство.

При произнасянето си Апелативният съд припомни, че на няколко пъти прокуратурата е правила опит да призове обвиняемата за извършване на следствени действия. Опитите за откриването й се оказали неуспешни, което е нарушение на подписката. Едва след обявяването за издирване, местонахождението на Татяна Р. е било установено. Освен това, през вчерашния ден двата опита да бъде намерена отново не дали резултат. Ето защо съдът стигна до извода, че е реална опасността обвиняемата да се укрие. Съдебният състав изтъкна, че дори домашният арест не е в състояние да изпълни целите на закона по отношение на мерките за неотклонение – да осигури безпрепятственото приключване на наказателното производство.

От друга съдът съобрази и наличието на обосновано подозрение за съпричастността на обвиняемото лице към вмененото му във вина деяние.

С тези мотиви Апелативен съд – Варна измени от домашен арест в задържане под стража мярката за неотклонение на обвиняемата за престъпления против паричната система Татяна Р.

Определението не подлежи на обжалване.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: