Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Театрална формация "Феникс" с покана за престижно участие, нуждаят се от подкрепа!
Автор: Пламена Николова 16:29 / 29.08.2019Коментари (0)2257
©
Уникалната театрална формация "Феникс" от Варна е получила покана за участие в престижен фестивал на любителските театри. Членовете на трупата съобщиха за Varna24.bg, че се нуждаят от финансова подкрепа. Ето какво споделят те и чрез платформата helpkarma:

Ние сме театрална формация "Феникс" от гр. Варна – единствената формация в България, в която на една сцена и рамо до рамо се изявяват хора със и без увреждания.

Получихме потвърждение, че сме одобрени за участие във ФЕСТИВАЛ НА ЛЮБИТЕЛСКИТЕ ТЕАТРИ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ НА ИМЕТО НА КРЪСТЬО ПИШУРKA ЛОМ-2019 от 23- ти до 29-ти септември. Събрали сме средства, за да покрием пътя от гр. Варна до гр. Лом и обратно, но имаме нужда от помощ за да покрием престоя си по време на фестивала.

Театралната ни формация се състои от 11 души и в рамките на една седмица по време на фестивала е необходимо да осигурим нощувки и изхранване на екипа ни. 

В интервю, по повод новата театрална постановка "Живота макар и кратък" по Ст. Стратиев, която ще бъде представена и в Лом, главният актьор в постановката и председател на Сдружение "Феникс 2009" споделя:

"Това е един абсурден спектакъл. На главния герой - Архитектът, му се скъсва копче и той тръгва от врата на врата да се моли за копче или безопасна игла. Така и никой не му откликва. След това попада в един шивашки цех, където, както е в днешно време, започват да го прехвърлят от началник на началник...А дали е намерил копче и какво е постигнал - ще видите на 27 ноември."

А актьорът Свилен Стоянов, пък който неотлъчно подкрепя формацията вече 10 години и адаптира постановката за младежите с увреждания, в опит да запази оригиналната идея и да даде шанс на всеки да изяви себе си в мечтата да бъде актьор споделя в Интервю за Радио Варна наскоро:

"Увлечение безкрай. Въобще не съм наясно утре какво бих направил с тях и кога е утре. Но аз знам, че днес има смисъл. Ама изключителен смисъл! 

Дори понякога с лишенията те работят, те се опитват да се реализират, да имат своите финансови постъпления и това е естествено за всеки човек. Аз самия деля понякога от почивката си и това не мога да го отброя като труд, който е с финансов еквивалент такъв, че аз от това да имам еди-какви си плюсове. Това съм го отписал. Въпросът е, че има смисъл. И че са силни, талантливи, искат още и желаят. Така че за мен това преди 10 години беше начало, сега е полет, те летят и какво по-хубаво от това!"

Призоваваме ви, да подкрепите Фениксите и в това начинание! Благодарим от сърце, че ни давате възможност да полетим отново!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: